Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αποχώρηση αξιωματούχου της Tesla – Πτώση άνω του 3% στη μετοχή, παρά τις αγορές του Elon Musk

tags :
Νέα αποχώρηση αξιωματούχου της Tesla – Πτώση άνω του 3% στη μετοχή, παρά τις αγορές του Elon Musk
Νέα αποχώρηση αξιωματούχου της Tesla
Εκτός Tesla βρίσκεται από σήμερα (17/10) ο αντιπρόεδρος του τμήματος μεταποίησης για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, Gilbert Passin, έπειτα από 9 χρόνια υπηρεσιών, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Business Insider».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, από το περασμένο έτος, ουκ ολίγοι ανώτατοι αξιωματούχοι έχουν εγκαταλείψει την Tesla, μεταξύ αυτών οι Gabrielle Toledano, Sarah O'Brien και Liam O'Connor.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή υποχωρεί άνω του 3% στη Νέα Υόρκη, με τη χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται σε 44,15 δισεκ. δολάρια.



Μάλιστα, η πτώση θα ήταν ακόμη υψηλότερη αν ο Elon Musk δεν προχωρούσε σήμερα σε αγορά μετοχών συνολικής αξίας περίπου 20 δισεκ. δολαρίων, επισημαίνεται.
Να σημειωθεί ότι εχθές η μετοχή κατέγραψε «ράλι» άνω του 5%, καθώς εγκρίθηκε ο διακανονισμός των αμερικανικών αρχών με την εταιρεία και τον επικεφαλής της.
Υπενθυμίζεται πως, στις αρχές του μήνα, η Tesla και ο ιδρυτής της συμφώνησαν με την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) να πληρώσουν από 20 εκατ. δολάρια έκαστος στις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές, όμως ο ίδιος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας και θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 47χρονου, τον οποίο κατηγόρησε για απάτη, διότι ανήρτησε «ψευδή ή παραπλανητικά» μηνύματα στο Twitter, που αφορούσαν την ενδεχόμενη αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street.
Μάλιστα, στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν αναφέρεται ότι ο Elon Musk «γνώριζε ή αδιαφορούσε να μάθει» ότι παραπλανούσε τους επενδυτές στις 7 Αυγούστου, όταν ανέφερε στα 22 εκατομμύρια των ακολούθων του στο Twitter ότι μπορεί να απέσυρε την εταιρεία, στην τιμή των 420 δολ. ανά μετοχή και πως είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».
Η Tesla κατέγραψε ζημίες υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2018, με τον κύκλο εργασιών της, όμως, να κατορθώνει να ξεπεράσει έστω και οριακά τις προβλέψεις.
Οι ζημίες της εταιρείας έφθασαν τα 3,06 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα διαμορφώνονταν στα 2,92 δολάρια ανά μετοχή.
Ο κύκλος εργασιών άγγιξε τα τέσσερα δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι θα έφθανε στα 3,96 δισ. δολάρια.
Το μεικτό περιθώριο κέρδους για τη μονάδα αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 20,6%, ενώ ο όμιλος αναμένει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατασκευάσει και θα πουλήσει 50.000 έως 55.000 από το μοντέλο του Model 3s.

Διαβάστε: Με τη… Lehman Brothers παρομοιάζει την Tesla ο μεγαλοεπενδυτής David Einhorn

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης