Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θεσμικοί απαιτούν την απομάκρυνση του Zuckerberg από το «τιμόνι» της Facebook

Θεσμικοί απαιτούν την απομάκρυνση του Zuckerberg από το «τιμόνι» της Facebook
Οι θεσμικοί επενδυτές απαιτούν την απομάκρυνση του Mark Zuckerberg από την ηγεσία του αμερικανικού κολοσσού 
Τέσσερις ισχυροί θεσμικοί επενδυτές της Facebook απαιτούν την απομάκρυνση του ιδρυτή Mark Zuckerberg από το «τιμόνι» της εταιρείας και την τοποθέτηση ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου στην προεδρία, όπως μεταδίδει το «Business Insider».
Πρόκειται για τους Michael Frerichs, Seth Magaziner, Scott Stringer και Joe Torsella, οι οποίο διακρατούν μετοχές αξίας άνω του 1 δισεκ. δολαρίων στην αμερικανική τεχνολογική εταιρεία.
Όπως είναι φυσιολογικό, αιτία είναι η λανθασμένη στάση του Mark Zuckerberg στα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κολοσσιαία εταιρεία, με αποκορύφωμα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, σκάνδαλο που οδήγησε και στην κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας.
Η πρόταση των τεσσάρων επενδυτών κατατέθηκε από το ακτιβιστικό fund Trillium Asset Management.
"Χρειαζόμαστε μια σοβαρή δέσμευση, να αντιμετωπίσουμε τους πραγματικούς κινδύνους -φήμη, κανονιστικές διατάξεις και τον κίνδυνος για τη δημοκρατία- που επηρεάζουν την εταιρεία.
Μια ανεξάρτητη καρέκλα είναι απαραίτητη για να ξεπεράσει η Facebook αυτό το χάος και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους Αμερικανούς και τους επενδυτές", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην πρόταση.
Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο σχέδιο προτάθηκε πέρυσι, ωστόσο απέτυχε παταγωδώς, παρά το γεγονός ότι το 51% των ανεξάρτητων επενδυτών ψήφισαν υπέρ της αντικατάστασης του Mark Zuckerberg.
Οι μετοχές της «κατηγορίας Β» έχουν 10 φορές τη δύναμη ψήφου των μετοχών της «κατηγορίας Α» (που ανήκουν στο κοινό), με τον κ. Zuckerberg να κατέχει πάνω από το 75% των μετοχών της «κατηγορίας Β», επισημαίνεται.

Διαβάστε: Facebook: Νέο κτύπημα από hackers - Απέκτησαν πρόσβαση σε λογαριασμούς 30 εκατ. χρηστών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης