Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.227,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,3% για τον χρυσό λόγω ισχυρού δολαρίου - Στα 1.227,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ. στα 1.227,40 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (17/10/2018) ο χρυσός, καθώς δέχτηκε πιέσεις από το ισχυρό δολάριο.
Το δολάριο ενισχύθηκε «κόντρα» σε ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στη Fed, τονίζοντας ότι η κεντρική τράπεζα και η νομισματική πολιτική που ασκεί συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή τόσο για τον ίδιο όσο και για την αμερικανική οικονομία.
Ο ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς η κατασκευαστική δραστηριότητα στον Νότο κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν των τριών τελευταίων ετών, πιθανότατα λόγω του τυφώνα Florence.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 5,3%, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,201 εκατ. κατοικιών τον Σεπτέμβριο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση στις 1,220 εκατ. μονάδες.
Εν τω μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες) κατέγραψαν μείωση 0,6%, στις 1,241 εκατ. μονάδες, καταγράφοντας τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, σε μια ένδειξη ότι η οικοδομική δραστηριότητα θα παραμείνει πιθανώς «χλιαρή».
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ. στα 1.227,40 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,5% στις 95,5 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,151 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Παρά το γεγονός ότι ο χρυσός έχει απολέσει το 6% της αξίας του από τον Απρίλιο, τα κέρδη μέχρι στιγμής για τον Οκτώβριο ανέρχονται στο 3%, καθιστώντας τον τρέχον μήνα ως τον καλύτερο από τον Μάρτιο του 2018.
Οι διάφορες γεωπολιτικές εντάσεις έχουν δώσει σημαντική ώθηση στον χρυσό κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να «αγγίξει» ακόμα και τα 1.250 δολ. ανά ουγγιά στα τέλη του μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης