Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο - Πιθανή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά ο Τσίπρας επέλεξε τον Καμμένο - Πιθανή η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
«Ο Τσίπρας παραμένει όμηρος του Καμμένου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αναφέρθηκε εκτενώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ενώ δεν απέκλεισε η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει -μετά τις 17 Δεκεμβρίου 2018 βάσει του νόμου- πρόταση μομφής ενάντια στην κυβέρνηση.
"Για Brexit ήρθαν κάποιοι να συζητήσουν και προέκυψε το exit του κ. Κοτζιά από την κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου.
Εκτιμώ ότι αυτός ο ετερόκλητος κυνικός συνεταιρισμός εξουσίας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να μείνει λίγο ακόμα στην καρέκλα", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μητσοτάκης, που χρησιμοποίησε πολλές φορές τον όρο "αποπομπή" για τον κ. Κοτζιά, επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι αυτοί που πρέπει να ερωτηθούν τι είναι αυτό που τους κρατάει σφιχταγκαλισμένους στην καρέκλα πέρα από την αγάπη για την εξουσία.
"Τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Καμμένο αναντικατάστατο.
Μοναδικό μέλημα είναι να παραμείνουν στην εξουσία.
Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα.
Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Όπως, για παράδειγμα, στο θέμα της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση Τσίπρα θα αφήσει πίσω της πολλές νάρκες, τις οποίες θα πρέπει να απενεργοποιήσουμε", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
"Δεν ήταν οικειοθελής αποχώρηση.
Ο κ Τσίπρας μεταξύ του κ. Καμμένου και του κ. Κοτζιά διάλεξε τον Πάνο Καμμένο.
Γιατί το έκανε ρωτήστε τον ίδιο", πρόσθεσε και διεμήνυσε ότι οι πολίτες έχουν προεξοφλήσει την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.
Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής από την πλευρά της οδού Πειραιώς. "Η πρόταση μομφής είναι το τελευταίο και πιο δραστικό εργαλείο για την αντιπολίτευση.
Πολύ σωστά καταθέσαμε την πρόταση μομφής τον Ιούνιο.
Εκθέσαμε την αφόρητη διγλωσσία του κ. Καμμένου.
Το εξάμηνο μετά την υποβολή της πρότασης μομφής λήγει 17 Δεκεμβρίου.  
Από τις 18 Δεκεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το εργαλείο αυτό", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά στην επίμαχη υπόθεση των μυστικών κονδυλίων που αποτέλεσε, κατά τα φαινόμενα, τη θρυαλλίδα αποχώρησης του κ. Κοτζιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σοβαρή κατηγορία.
"Μπορώ να κάνω τον λογικό συνειρμό ότι ο κ. Κοτζιάς δεν απεπέμφθη για το Μακεδονικό", σχολίασε και πρόσθεσε ότι η οδός Πειραιώς θα αξιολογήσει τις επιλογές της όσον αφορά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για το ζήτημα.
Εστιάζοντας στο ζήτημα των συντάξεων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που υπενθύμισε ότι η "γαλάζια" παράταξη δεν έχει ψηφίσει τις περικοπές, τόνισε ότι οι μειώσεις είναι το πρόσθετο κόστος που επωμίζεται η χώρα, ελέω της ανικανότητας και της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.
"Δεν είναι μόνο το θέμα των συντάξεων, αλλά το πώς η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Βασικός οδηγός είναι οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης", ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης