Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Heather Nauert είναι πιθανό να διαδεχτεί τη Halley στον ΟΗΕ

tags :
Politico: Η Heather Nauert είναι πιθανό να διαδεχτεί τη Halley στον ΟΗΕ
Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων της Nikki Halley στον ΟΗΕ είναι και η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων στο Fox News Heather Nauert
Η αποχωρούσα πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Nikki Halley απέδειξε την τηλεοπτική αξία της, ενώ ο Λευκός Οίκος ψάχνει για την διαδοχή της κάποια ή κάποιον αντικαταστάτη που να γράφει καλά στην κάμερα, σύμφωνα με το Politico.
Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων της Nikki Halley στον ΟΗΕ είναι και η πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων στο Fox News Heather Nauert, που σήμερα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έχει αναλάβει και τα καθήκοντα του υφυπουργού Δημόσιας Διπλωματίας και Δημοσίων Υποθέσεων στο ίδιο υπουργείο.
Το ενδιαφέρον του προέδρου Trump για το ενδεχόμενο ανάληψης διπλωματικών καθηκόντων από την Heather Nauert στον ΟΗΕ επιβεβαιώνουν τρεις άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του.
Εντός του κτιριακού συγκροτήματος (Foggy Bottom) στο κέντρο της Ουάσινγκτον, η Heather Nauert έχει στενή συνεργασία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών M. Pompeo, τον οποίο και συνόδευσε στην χθεσινή επίσκεψή του, στην Σαουδική Αραβία.
Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θεωρούν ότι η Heather Nauert αποδείχτηκε μία ικανή υποστηρικτής για την εξωτερική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Trump.
Παράλληλα, η ίδια είναι υποψηφία για να αντικαταστήσει την υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου S. Shanders, όταν αυτή αποχωρήσει.
Ωστόσο, εκτιμάται ότι η πιθανή τοποθέτηση της Heather Nauert στον Λευκό Οίκο θα έχει μία λιγότερο τηλεοπτική διάσταση, καθώς οι ζωντανές τηλεοπτικές ενημερώσεις από την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου έχουν πρακτικά μειωθεί στο ελάχιστο, κατά το τελευταίο δίμηνο.
Ούτε η Heather Nauert, αλλά ούτε κι ο Λευκός Οίκος ανταποκρίθηκαν σε αίτημα σχολιασμού.
Από την άλλη μεριά, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επισημαίνουν ότι η διαδικασία επιλογής διαδόχου της Halley είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, ενώ η λίστα των υποψηφίων είναι ενδεχόμενο ότι θα αλλάξει πριν ο πρόεδρος Trump λάβει την τελική του απόφαση.
Η αναφορά του ονόματος της Heather Nauert στην λίστα των υποψηφίων διαδόχων της Nikki Halley στον ΟΗΕ, προκάλεσε σχόλια μεταξύ των στελεχών του Fox News, σύμφωνα με έναν προηγούμενο εκτελεστικό διευθυντή.
Παράλληλα, η συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομα της Heather Nauert υπογραμμίζει τον ρόλο που έχει η τηλεόραση στην επιτυχία μιας αμερικανικής κυβέρνησης, της οποίας ο πρόεδρος είναι τηλεθεατής 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Η Heather Nauert δεν είχε κάποια εμπειρία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, πριν αναλάβει τα καθήκοντα της εκπροσώπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ στις αρχές του 2017.
Ωστόσο, τα στελέχη της κυβέρνησης Trump πιστεύουν ότι η ίδια εξήγησε και υπερασπίστηκε με σωστό τρόπο τις επιλογές του προέδρου Trupm στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική στην διάρκεια των επίσημων ενημερώσεών της.
Η εντύπωση αυτή έχει δημιουργηθεί, παρά το γεγονός ότι οι ενημερώσεις αυτές δεν ήταν τόσο συχνές, όσο οι ενημερώσεις που γίνονταν από τους προκατόχους της.
Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στον ΟΗΕ δεν απασχολούν τα ΜΜΕ σε ημερήσια βάση, αλλά προσκαλούνται στην τηλεόραση ή πραγματοποιούν ομιλίες, υποστηρίζοντας την ασκούμενη από την Ουάσινγκτον εξωτερική πολιτική.
Από την άλλη μεριά, η θέση αυτή στον ΟΗΕ είναι κάθε άλλο παρά διακοσμητική, καθώς η Nikki Halley με την παρουσία της βοήθησε στην εφαρμογή σκληρότερων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας το 2017, με τον πρόεδρο Trump να ασκεί πιέσεις στον Kim Jong Un, ώστε να αρχίσει ένας διάλογος για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Στην περίπτωση που επιλεγεί για την θέση, η Νάουερτ που σήμερα διαμένει στην Ουάσινγκτον θα πρέπει να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ.
"Ο σύζυγος και τα παιδιά της βρίσκονται στη Νέα Υόρκη", δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης