Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Conte στην ΕΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του προϋπολογισμού για το 2019

tags :
Μήνυμα Conte στην ΕΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του προϋπολογισμού για το 2019
Η Merkel ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με την ΕΕ
Την θέση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019 διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος δέχθηκε την παραίνεση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel να οικοδομήσει εμπιστοσύνη με την ΕΕ.
«Περιθώρια θα έλεγα ότι δεν υπάρχουν
Θα λάβουμε τις κριτικές παρατηρήσεις της Κομισιόν.
Θα ανταπαντήσουμε.
Είμαι πεπεισμένος πως μπορούμε να κάνουμε εποικοδομητικό διάλογο.
Θα μεταφέρω το μήνυμα πως έχουμε έναν προϋπολογισμό που έχει καταρτιστεί προσεκτικά, είναι ένας προϋπολογισμός για να αντιστραφεί η τάση στην οποία κατευθυνόταν η ιταλική οικονομία.
Θέλουμε ανάπτυξη και τη θέλουμε για το καλό της χώρας» τόνισε ο Conte κατά την προσέλευση στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Σημειώνεται πως η Ιταλία υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα το προσχέδιο του προϋπολογισμού της για το 2019 που μεταξύ άλλων προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ για το 2019, ποσοστό στο οποίο αντιτίθεται η ΕΕ καθώς θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν θα ανταποκριθεί στην ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους.
Συνέπεια είναι να έχει ανακύψει μια έντονη αντιπαράθεση Ρώμης – Βρυξελλών με την Ιταλία να δηλώνει ανυποχώρητη και με την Κομισιόν να εμφανίζεται έτοιμη να απορρίψει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, κάτι που σημαίνει ότι θα ζητήσει από την Ιταλία να της παρουσιάσει έναν αναθεωρημένο προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης