Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,07% και τα 79,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές απώλειες στο πετρέλαιο λόγω αύξησης αποθεμάτων ΗΠΑ - Στο -0,07% και τα 79,99 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,11% στα 69,67 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (18/10) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από την είδηση ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού στις ΗΠΑ σημειώσαν άνοδο μεγαλύτερα απ' ότι αναμενόταν.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,07% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,99 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,11% στα 69,67 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι το αμερικανικό αργό υποχώρησε για πρώτη φορά εντός του Οκτωβρίου κάτω από τα 70 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent έχει υποχωρήσει περισσότερο από -1,7% τις τελευταίες δύο ημέρες.
Όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος ήταν τριπλάσια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Ο αντίκτυπος του «άλματος» στα αποθέματα επηρέασε την αγορά πετρελαίου και δείχνει υποτονική», σχολιάζει ο Kaname Gokon από την Ιαπωνία, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρά τις αμερικανικές κυρώσες που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές, «η Ρωσία και οι υπόλοιποι παραγωγοί είναι έτοιμοι να αυξήσουν την προσφορά».
Μάλιστα, τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά 300 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 10,9 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας ορισμένων εγκαταστάσεων για τον τυφώνα Michael.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης