Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θρίλερ με νέα ολιγοήμερη παράταση στον διαγωνισμό για την πώληση της Forthnet

tags :
Θρίλερ με νέα ολιγοήμερη παράταση στον διαγωνισμό για την πώληση της Forthnet
Ποιος ζήτησε την παράταση- Το ερώτημα του … δεσμευτικού χαρακτήρα των προσφορών
Σε νέα καθυστέρηση οδηγείται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Forthnet. Ενώ αύριο έληγε μετά από παράταση η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών ήδη έχει αποφασιστεί να δοθεί παράταση λίγων ημερών, έως και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση ζητήθηκε από την πλευρά του ομίλου Antenna ενώ η προηγούμενη παράταση είχε δοθεί μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει ο έτερος ενδιαφερόμενος δηλαδή η κοινοπραξία Vodafone-Wind.
Κύκλοι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία θεωρούν ότι οι συνεχείς παρατάσεις δεν προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο στους ενδιαφερόμενους αφού τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί είναι επουσιώδη και αποδίδουν τα αιτήματα σε κινήσεις τακτικής προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις προκειμένου να τροποποιήσουν τις προτάσεις τους οι ενδιαφερόμενοι.
Τραπεζικές πηγές μιλώντας στο bankingnews ότι πλέον ο κύκλος των παρατάσεων κλείνει και το ζητούμενο είναι οι προσφορές να είναι πραγματικά δεσμευτικού χαρακτήρα καθώς τυχόν αιρέσεις σε προσφορές δεν θα μπορέσουν να τις χαρακτηρίσουν δεσμευτικές.
Από την άλλη πλευρά καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση των διεκδικητών είναι να κατεβάσουν χαμηλά τον πήχη. Δεν αποκλείεται μάλιστα η υποβολή προσφορών να ανοίξει το δρόμο και για αποχώρηση ενός εκ των τριών συμμετεχόντων γεγονός που μπορεί να μεταβάλλει τα δεδομένα του διαγωνισμού και να δρομολογήσει άλλες λύσεις από αυτές που φαίνεται να βρίσκονται τώρα στο τραπέζι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως το κούρεμα των δανείων της Forthnet θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η συνεχής επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας η οποία ναι μεν ανάσανε από την πώληση της Forth-crs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί στα «κόκκινα» επί μακρόν καθώς η απαξίωση θα αποτελεί αναπόφευκτη εξέλιξη.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης