Τελευταία Νέα
Πολιτική

Zaev σε Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά: Η ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες

Zaev σε Τσίπρα μετά την παραίτηση Κοτζιά: Η ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Zaev μετά την παραίτηση Κοτζιά
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Zoran Zaev, μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγή".
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, o Zaev εξέφρασε τον θαυμασμό του για το κουράγιο και την επιμονή του, υπογραμμίζοντας τις κοινές προκλήσεις και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε αυτή τη διαδρομή κατά την οποία κάθε βήμα ήταν πιο δύσκολο από το προηγούμενο.
Μάλιστα ο Zaev τόνισε ότι η ιστορία θυμάται τους θαρραλέους ηγέτες και τις θαρραλέες πράξεις, καθώς έχουν και οι δύο στόχο την δημιουργία των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα με γνώμονα την ειρήνη, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών, που παρά τις διαφορές τους μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Όπως σημειώνει η Αυγή, η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό έστειλε πολλαπλά μηνύματα, εντός και εκτός της χώρας.
Κυρίως όμως σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου η συμφωνία των Πρεσπών να ολοκληρωθεί με επιτυχία και να μπει τέλος στο πρόβλημα που ταλανίζει τις δυο χώρες εδώ και 25 χρόνια.
Άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας υπήρξε ο αρχιτέκτονας και ο πιο θερμός υποστηρικτής της συμφωνίας, τονίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης