Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραθανασόπουλος: Η παραίτηση Κοτζιά ήρθε αμέσως μετά την επιστροφή Καμμένου από τις ΗΠΑ

tags :
Καραθανασόπουλος: Η παραίτηση Κοτζιά ήρθε αμέσως μετά την επιστροφή Καμμένου από τις ΗΠΑ
Για ταχύτερη υλοποίηση των σχεδιασμών και των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή έκανε λόγο ο κ.Καραθανασόπουλος
Η παραίτηση του Ν. Κοτζιά ήρθε αμέσως μετά την επιστροφή του Π. Καμμένου από τις ΗΠΑ υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ταχύτερη υλοποίηση των σχεδιασμών και των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
«Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας μετά την παραίτηση Κοτζιά από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Η αναβάθμιση του ρόλου σχετίζεται με την ταχύτερη υλοποίηση των σχεδιασμών και των συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων.
Η κοινή συνισταμένη και του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου ήταν ακριβώς ότι η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει τις θέσεις της σε σχέση με τα συμφέροντα των Αμερικανών και των νατοϊκών στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα αναδείχθηκε και σημαιοφόρος αυτών των συμφερόντων.
Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις, επιμέρους συμφέροντα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η εξέλιξη με την παραίτηση του Κοτζιά ήρθε αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Καραθανασόπουλος.
Όπως είπε, αυτές οι εξελίξεις όχι μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να προκαλούν, αλλά αντίθετα πρέπει να υπάρχει πιο έντονη ανησυχία.
«Όπου εμπλέκονται περισσότερο το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι, όχι μόνο δεν ομαλοποιείται η κατάσταση αλλά αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής» τόνισε ο κ.Καραθανασόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης