Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Γερμανία: Οι Πράσινοι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στις εκλογές 28/10 στην Έσση

Δημοσκόπηση Γερμανία: Οι Πράσινοι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στις εκλογές 28/10 στην Έσση
Διπλασιάζουν στο 22% το ποσοστό τους – Πρώτο αλλά με μεγάλη πτώση το CDU με 26%
Οι Πράσινοι αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των εκλογών στο κρατίδιο της Έσσης (28/10) καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF εκτιμάται πως θα διπλασιάσουν τα ποσοστά τους.
Συγκεκριμένα και βάσει της δημοσκόπησης, οι Πράσινοι θα συνεχίσουν και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση – μετά τις εκλογές στη Βαυαρία – τις «υψηλές πτήσεις», καθώς εκτιμάται ότι θα λάβουν το 22% από 11,1% που είχαν λάβει στις εκλογές του 2013.
Το ποσοστό αυτό φέρνει τους Πράσινους στη δεύτερη θέση οριακά πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το οποίο βρίσκεται μεν στην πρώτη θέση με 26% αλλά μετρά μεγάλες απώλειες σε σχέση με το 38,3% που είχε λάβει στις εκλογές του 2013.
Σημειώνεται πως οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Πράσινοι έχουν σχηματίσει κυβέρνηση στο κρατίδιο της Έσσης, συγκυβέρνηση που αναμένεται να διατηρηθεί.
Στην τρίτη θέση και με μεγάλες απώλειες βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες με 20% (από 30,7% που είχε λάβει το 2013) ενώ άνοδο καταγράφει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση το ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 12%, ποσοστό που του δίνει άνετη είσοδο στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) λαμβάνει το 8%, όσο και το αριστερό Die Linke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης