Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το Εμπορικό Επιμελητήριο DIHK αναθεώρησε στο 1,8% από 2,2% τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2018

Γερμανία: Το Εμπορικό Επιμελητήριο DIHK αναθεώρησε στο 1,8% από 2,2% τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2018
Σύμφωνα με το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη στη Γερμανία για το 2018 προχώρησε σήμερα (18/10) το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου (DIHK), επικαλούμενο την ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των επιχειρήσεων τόσο για τις πρακτικές προστατευστισμού όσο και για το Brexit.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το DIHK, το ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,8% για το σύνολο του 2018, έναντι 2,2% των προηγούμενων εκτιμήσεων, ενώ η επέκταση του ΑΕΠ για το 2019 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,7%.
Το Γερμανικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας και Εμπορίου αναφέρθηκε στους κινδύνους που απορρέουν από τα παγκόσμια μέτρα προστατευτισμού, καθώς και από τις ζημίες που θα μπορούσαν να προκύψουν από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, ο δείκτης που αφορά την αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες, υποχώρησε κατά -6 μονάδες, στις 11 μονάδες συνολικά, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Παράλληλα, σε ότι αφορά τον δείκτη τρέχουσας κατάστασης, δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή, με τον δείκτη να παραμένει σταθερός στις 45 μονάδες.
Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα επικαλέστηκαν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι, την αύξηση του κόστους εργασίας και την ψηφιοποίηση.
Το DIHK αναμένει ότι οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 2,9% το επόμενο έτος, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 3,3% που αναμένεται το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης