Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Σπεκουλάρετε στις τράπεζες - Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές - Δεν μειώνονται οι συντάξεις

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Σπεκουλάρετε στις τράπεζες - Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές - Δεν μειώνονται οι συντάξεις
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε «ιδιαιτέρως στενοχωρημένος» για τη «σπέκουλα» -όπως είπε- της ΝΔ στις τράπεζες
Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ομιλία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τη ΝΔ για κερδοσκοπία κατά της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμά να καταστραφεί η χώρα, αρκεί να φύγει ο κ. Τσίπρας.
Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις ενώ διεμήνυσε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές.
«Δεν υπάρχει καμία αμφισημία τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει.
Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατ. ευρώ» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ σπεκουλάρει κατά της ελληνικής οικονομίας»

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας.
Σχολίασε ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα» και το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές.
«Σας λέω. Μην επενδύσετε και σε αυτό άλλη μια φορά.
Μην επενδύσετε εσείς που τον Οκτώβριο του 2014 είχατε επιτόκιο 9,08% και τώρα λέτε για μας που έχουμε 4,3% και κατεβαίνει τους τελευταίους μήνες.
Διότι θα βγούμε στις αγορές», διεμήνυσε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε «ιδιαιτέρως στενοχωρημένος» για τη «σπέκουλα» -όπως είπε- της ΝΔ στις τράπεζες.
«Η πρώτη μου άποψη ήταν ότι η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από το πελατειακό σύστημα και τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό, χωρίς το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος» σημείωσε, τονίζοντας, πάντως, ότι αυτή η γνώμη του άλλαξε όταν διάβασε το βιβλίο τού καθηγητή Μαυροκορδάτου και προχώρησε σε αναγωγές στο σήμερα με εκείνες κατά τις οποίες η τότε Δεξιά έλεγε να καταστραφεί η χώρα αρκεί να φύγει ο Βενιζέλος. «Από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Και σήμερα η ΝΔ λέει ας καταστραφεί η χώρα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας» επισήμανε. «Επενδύετε στον εθνικό διχασμό», είπε ο κ. Τσακαλώτος, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ από τα έδρανα.

Η απάντηση Χατζηδάκη

Απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι, «ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα υπερπλεονάσματα, ακριβώς αυτά είναι που σκοτώνουν την οικονομία».
«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην αύξηση των φόρων στον ΟΟΣΑ. Αποτέλεσμα; Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο να έχουν ανέβει από 73 δισ. ευρώ που ήταν το 2014, στα 102 δισ. ευρώ φέτος. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 11% τον Αύγουστο, οι τραπεζικές καταθέσεις είναι 30 δισ. χαμηλότερα από ό,τι ήταν το 2014, και ο νόμος Παπαδημητρίου για τα “κόκκινα” δάνεια απέτυχε και τον άλλαξε ο κ. Δραγασάκης», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:
«Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη; Είμαστε ουραγοί στην Ευρωζώνη, στην ανταγωνιστικότητα υποχωρούμε συνεχώς, στο ΕΣΠΑ είμαστε στη 16η θέση στις απορροφήσεις και όχι πρώτοι, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις είναι το 1/3 όσων υπήρχαν το 2007».
Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε και στις αναφορές εναντίον της ΝΔ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αμφισβητείται ο πατριωτισμός κανενός.
«Είπατε ότι η παράταξη μας δήθεν θέλει να στείλει τη χώρα στο διάβολο. Σας θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν είχατε χάσει 40 βουλευτές και η χώρα κινδύνευε κυριολεκτικά να πάει στο διάβολο, παρά τις επιφυλάξεις μας στηρίξαμε το τρίτο μνημόνιο ακριβώς για να μην πάει η χώρα στα βράχια. Αντίθετα εσείς, το 2014 και ενώ η χώρα ετοιμαζόταν να βγει από το μνημόνιο προκαλέσατε εκλογές μέσω της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγώντας τη χώρα στα γνωστά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Να κάνω και εγώ το δικό σας λάθος, ισχυριζόμενος ότι στείλατε τη χώρα στο διάβολο; Ας μην αμφισβητούμε ο ένας τον πατριωτισμό του άλλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
«Στην καλύτερη περίπτωση είστε κυβέρνηση του “τσούκου-τσούκου”. Για να σταματήσει η φυγή των νέων στο εξωτερικό και να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας δεν χρειαζόμαστε “τσούκου-τσούκου” αλλά μεγάλες ταχύτητες και αυτές δεν μπορείτε εσείς να τις πετύχετε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης