Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, στο 3,59% το 10ετές - Επιμένουν οι ανησυχίες για τον προϋπολογισμό

Νέα άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, στο 3,59% το 10ετές - Επιμένουν οι ανησυχίες για τον προϋπολογισμό
Νέα άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες σχετικά με το εάν η ΕΕ θα εγκρίνει ή όχι το προσχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας για το 2019
Νέα άνοδο σημειώνουν σήμερα (18/10/2018) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες σχετικά με το εάν η ΕΕ θα εγκρίνει ή όχι το προσχέδιο του προϋπολογισμού της χώρας για το 2019.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico», η Κομισιόν αναμένεται απόψε να ζητήσει -με επιστολή της στην ιταλική κυβέρνηση- διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ και δύο κυβερνητικές πηγές τις οποίες ο επικαλείται το «Politico», η Κομισιόν δεν θα απορρίψει αμέσως τον προϋπολογισμό της Ιταλίας, αλλά θα ζητήσει διευκρινίσεις.
Περί τις 14:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 4,4 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 3,59%.


Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται κατά 3,3 μ.β. στο 1,66%, ενώ του 30ετούς σημειώνει άνοδο 4,4 μ.β. στο 4,04%.
Από την άλλη, οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, καταγράφοντας συγκεκριμένα πτώση 0,2% στις 19.411 μονάδες.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, θα βρεθεί στη Ρώμη σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria.
Η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει στην επιστολή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Στη συνέχεια, η Κομισιόν θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις για την αναθεώρηση ή όχι του προϋπολογισμού.
Εάν οι Βρυξέλλες ζητήσουν τροποποιήσεις, η Ρώμη θα έχει στη διάθεσή της τρεις εβδομάδες.
Πάντως, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν στο «Politico» ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στον προϋπολογισμό.
«Ο Moscovici πρέπει να θυμάται ότι και η Γαλλία έχει παραβιάσει τους κανονισμούς για το έλλειμμα, οπότε πρέπει να το σκεφτεί διπλά πριν μας κουνήσει το δάκτυλο», τόνισε κυβερνητική πηγή.
Εν τω μεταξύ, πηγή κοντά στον πρόεδρο Matarella εξέφρασε την ανησυχία του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνηση δεν θα ακούσει ούτε τις Βρυξέλλες ούτε τον ίδιο και θα επιμείνει στο προσχέδιο.
Σημειώνεται ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ιταλίας από Standard & Poor's και Moody's.
Αξιωματούχος της Moody's δήλωσε ότι εφόσον υπάρξει ανεπίσημη ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών, θα ληφθεί υπόψη.
Προσερχόμενος χθες (17/10) στη Σύνοδο Κορυφής, ο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο τροποποίησης του ιταλικού προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019.
«Έχουμε προετοιμάσει (τον προϋπολογισμό) πολύ προσεκτικά.
Ως εκ τούτου, νομίζω ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αλλαγή», δήλωσε ο Conte.
Ο ίδιος απέρριψε τις φήμες περί χάσματος όσον αφορά τον προϋπολογισμό μεταξύ Λέγκας του Βορρά και Κινήματος Πέντε Αστέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης