Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκπρόσωπος May: Εξετάζουμε και άλλες ιδέες και όχι μόνο μια επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit

Εκπρόσωπος May: Εξετάζουμε και άλλες ιδέες και όχι μόνο μια επέκταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit
Η Βρετανία εξετάζει άλλους τρόπους για να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, και όχι μόνο μια επέκταση της μεταβατικής περιόδου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Theresa May
Η Βρετανία εξετάζει άλλους τρόπους για να σημειώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, και όχι μόνο μια επέκταση της μεταβατικής περιόδου, δήλωσε σήμερα (18/10/2018) ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, σε δημοσιογράφους.
«(Η επέκταση της μεταβατικής περιόδου) είναι μια ιδέα σε αυτό το στάδιο, αλλά υπάρχουν και άλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα παράτασης της μεταβατικής περιόδου που συζητήθηκε χθες (17/10) από τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες άλλες ιδέες βρίσκονται υπό εξέταση.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η επέκταση είναι μια πιθανότητα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει χρόνος για να διεξαχθεί μια ουσιαστική ψηφοφορία για το Brexit και να περάσει η απαραίτητη νομοθεσία.
Την ίδια ώρα, το «Reuters» μεταδίδει πως ανώτερος αξιωματούχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η επέκταση της μεταβατικής περιόδου είναι μια ιδέα που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις για το Brexit τις τελευταίες ημέρες.
Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ η παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά τον Δεκέμβριο του 2020 είναι μια επιλογή, η κυβέρνηση δεν αναμένει να χρειαστεί να εφαρμόσει μια τέτοια ρύθμιση, καθώς θέλει να συνάψει μια συμφωνία με την ΕΕ πριν από τότε.
«Αυτό βρίσκεται σε πολύ πρώιμο σημείο, νομίζω ότι το βασικό ζήτημα εδώ είναι ότι δεν θα θέλαμε ποτέ να χρησιμοποιηθεί αυτή η περίοδος επέκτασης», δήλωσε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης