Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Επιλογές μετοχών λόγω πτώσης

tags :
Επιλογές μετοχών λόγω πτώσης
ΑΓΟΡΑ: Οι τράπεζες δεν αποκλείεται να φέρουν ένα ακόμη γύρο ρευστοποιήσεων και να οδηγήσουν την αγορά σε νέα χαμηλά. 

Αδύνατο να προβλέψει κάποιος ακριβώς τα ιδανικά σημεία εισόδου. Η διακράτηση ρευστότητας ήταν απαραίτητη εδώ και καιρό. 

Πολλές μετοχές βρίσκονται σε καλά σημεία από πλευράς τεχνικής ανάλυσης και διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη. Σταδιακό χτίσιμο θέσεων από όσους πιστεύουν ότι θα υπάρχει χρηματιστήριο και μετά από δύο χρόνια

AEGEAN: Δέχεται πίεση και μάλιστα με καλό όγκο για τα δεδομένα της. Είχε φοβερό δεύτερο τρίμηνο, ο τουρισμός πήγε μπάλα, άρα αναμένουμε δυνατό τρίτο τρίμηνο. 

Έχει δώσει διαπιστευτήρια στο ταμπλό, μοιράζει καλό μέρισμα και ετοιμάζει μεγάλη επένδυση. Ιδανικό σημείο εισόδου λίγο πάνω από τα 6 ευρώ, αλλά ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. 

ΕΧΑΕ: Δεν είναι φθηνή, αφού ο χαμηλός τζίρος δεν δίνει κέρδη. Όμως όσοι ασχολούνται ακόμα με το ΧΑ θα πρέπει να ξέρουν πως δεν υπάρχει ΧΑ χωρίς αυτή. Κάποια στιγμή θα βελτιωθούν τα πράγματα. 

Εδώ το ιδανικό και αρκετές φορές επιβεβαιωμένο σημείο εισόδου είναι η περιοχή από 3,75 έως 4 ευρώ. Βέβαια δεν αποκλείουμε να χειροτερεύσει η εικόνα της αγοράς πριν καλυτερεύσει, ήτοι να δούμε τιμές κάτω από τις 600 μονάδες. 

ΟΤΕ: Αν συνεχιστεί η πτώση θα δώσει καλά σημεία εισόδου επιβεβαιωμένα στο παρελθόν. Η ισολογισμός δεν έχει καμία σχέση με μερικά χρόνια πριν σε ό,τι αφορά τη μόχλευση, αλλά θέλουμε βελτίωση κερδοφορίας. 

FOURLIS: Έχει δώσει δείγματα γραφής και πάει για το turnaround story. Η μπίζνα του ΙΚΕΑ μας αρέσει και αν πάει χαμηλότερα ο τίτλος, ήτοι 4,35 ευρώ θα είναι ταμάμ. 

ΟΛΘ: Το λιμάνι αξίζει περισσότερα. Τουλάχιστον στα 30 ευρώ η λογική αποτίμηση της εισηγμένης, αλλά κάποιοι κάθονται και παίζουν τράπεζες γιατί μάλλον βλέπουν μέλλον. Πρόβλημά τους. 

ΕΚΤΕΡ: Από τα μικρά ξεχωρίζει. Στο 1 ευρώ είναι τσάμπα η μετοχή και το στόρι εδώ είναι η αξιοποίηση των στρεμμάτων στην Πάρο, ενώ στο εξάμηνο η κατασκευαστική δραστηριότητα έφερε καλά αποτελέσματα. 

ΟΛΥΜΠ: Το ξενοδοχείο είναι στόχος εξαγοράς και κάποια στιγμή κάτι θα γίνει αλλά όχι στην αποτίμηση των 54 εκατ. ευρώ. Με τόσα αγοράζεις μερικά δωμάτια μόνο και άντε να σου δώσουν δώρο κανένα μπουκάλι κρασί. 

ΛΟΥΛΗΣ: Αστεία και εδώ η αποτίμηση, ειδικά όταν έχεις ακίνητα όπως τα δικά του, βλέπε λιμάνια. 

ΕΥΑΘ: Τσάμπα. Και καλά κέρδη και χωρίς δανεισμό και υψηλό ταμείο σε σύγκριση με την αποτίμηση. 

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δεκάδες είναι οι φθηνές με βάση τα αποτελέσματα. Τι να πρωτοδιαλέξει κάποιος; Τις παραπάνω; Ή να δει π.χ. Πλαστικά Θράκης, ΕΛΒΕ, Ικτίνο, Κρι-Κρι, Κλουκίνα-Λάππα, Profile κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης