Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο

tags :
Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο
Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Ελλάδα να ... σεβαστεί το διεθνές δίκαιο
Ανακοίνωση στην οποία συστήνει στην Ελλάδα να… σέβεται το Διεθνές Δίκαιο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την «παρενόχληση» όπως αναφέρει του πλοίου Barbaros από ελληνική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει και το πρακτορείο Anadolu «κατά τις πρωινές ώρες το τουρκικό πλοίο παρενοχλήθηκε από ελληνική φρεγάτα, κίνηση η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των αντίστοιχων συμβάσεων».
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «η χθεσινή (17/10) ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ είναι απόλυτα αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο.
Η Ελλάδα επιμένει σε μη ρεαλιστικές απαιτήσεις και αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει κάθε δικαίωμα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο και θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Ως εκ τούτου συμβουλεύουμε την Ελλάδα να σταματήσει να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο που το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει την ένταση στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης