Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Κάτι συμβαίνει με το γουάν - Ίσως προκαλέσει ένα πιο βίαιο γύρο στον πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Nomura: Κάτι συμβαίνει με το γουάν - Ίσως προκαλέσει ένα πιο βίαιο γύρο στον πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Nomura: Κάτι πολύ περίργο συμβαίνει με το κινεζικό γουάν
Η αποτίμηση του χρυσού σε κινεζικό γουαν, κάτι στο οποίο η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δίνει μεγάλη βαρύτητα, πολύ περισσότερο από τη συναλλαγματική ισοτιμία γουάν – δολαρίου, τονίζει σε ανάλυσή της η Nomura.
Σύμφωνα με την το σημαντικό είναι εάν η PBOC είχε «χάσει τον έλεγχο», επειδή αφού κατάφερε να «κλειδώσει» το νόμισμά της σε περίπου 8.300 γουάν ανά ουγκιά χρυσού στο τρίτο τρίμηνο του 2018, κάτι που έσπασε αυτή την εβδομάδα, όταν το PBOC φάνηκε να χάνει την ικανότητά του να το διαχειρίζεται.
Είτε λόγω της απελπιστικής ρευστότητας που χρειάζεται αλλού είτε την υπεράσπιση των μετοχών καθώς συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση τους, το γιουάν ξαφνικά υποχωρεί στα 8.500 γουάν ανά ουγκιά χρυσού.



Και, όπως φαίνεται παρακάτω, αυτό ήταν ένα σημαντικό ξεμπλοκάρισμα προς ένα ασθενέστερο γουάν σε όρους χρυσού.



Όπως τονίζει η Nomura, παρόλο που το δολάριο δεν έχει κινηθεί πολύ έναντι του ευρώ ή του γεν, «το κινεζικό γουάν υποχωρεί σε νέα χαμηλά έναντι του δολαρίου.



Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι μια αλλαγή στρατηγικής και να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις κινεζικές αρχές μια προσπάθεια για ένα «αδύναμο»  γουαν.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε να σημαίνει ότι το Πεκίνο  κράτησε τεχνητά ισχυρό το γουαν ενόψει της εξαμηνιαία έκθεση για τη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών του υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τώρα κινείται προς  ένα ασθενέστερο γουάν.



Κάτι που... ίσως να προκαλέσει ένα ακόμη πιο βίαιο γύρο στον εμπορικό/νομισματικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης