Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Είμαι βέβαιη ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία για το Brexit - Μη αποδεκτές οι προτάσεις ΕΕ για τα ιρλανδικά σύνορα

May: Είμαι βέβαιη ότι θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία για το Brexit - Μη αποδεκτές οι προτάσεις ΕΕ για τα ιρλανδικά σύνορα
Τη βεβαιότητα ότι Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια καλή συμφωνία για το Brexit, εξέφρασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May
Βέβαιη ότι Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια καλή συμφωνία για το Brexit, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της σημερινής (18/10/2018) Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Όπως τόνισε η May, εκκρεμούν «λίγα αλλά σημαντικά» θέματα αναφορικά με τη λεγόμενη λύση «Backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα, ενώ ανέφερε ότι η Βρετανία παρουσίασε μια νέα πρόταση για το εν λόγω ζήτημα.
«Σχετικά με τη συμφωνία απόσυρσης, υπάρχουν μερικά αλλά σημαντικά ζητήματα σε σχέση με το "Backstop" για τη Βόρεια Ιρλανδία.
Παραμένω δεσμευμένη να συνεργαστώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους ηγέτες της ΕΕ για να τα επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η May.
«Έχουμε πολύ σκληρή δουλειά μπροστά μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
«Εργαζόμαστε για μια λύση για τα ιρλανδικά σύνορα», δήλωσε η May, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι προτάσεις της ΕΕ «δεν είναι αποδεκτές».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η ιδέα της επέκτασης της μεταβατικής περιόδου «έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα».
Όπως διευκρίνισε, η Βρετανία δεν προτείνει την επέκταση της μεταβατικής περιόδου, αλλά μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίλυση του θέματος της βόρειας Ιρλανδίας.
«Αυτό που έχει πλέον προκύψει είναι η ιδέα ότι η επιλογή παράτασης της περιόδου εφαρμογής θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα λύση για το ζήτημα του “backstop” για τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε η May.
«Δεν προτείνουμε εδώ παράταση της περιόδου εφαρμογής.
Αυτό που κάνουμε είναι να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια λύση στο εν λόγω ζήτημα, το οποίο αποτελεί σήμερα εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας», πρόσθεσε.
Η ίδια παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις «επρόκειτο πάντα να είναι δύσκολες», ενώ αναγνώρισε ότι είναι απολύτως λογική η επιθυμία για μια συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης