Διεθνή

Η Uber άντλησε 2 δισ. δολάρια από τις κεφαλαιαγορές μέσω «junk» ομολόγων

Η Uber άντλησε 2 δισ. δολάρια από τις κεφαλαιαγορές μέσω «junk» ομολόγων
Η Uber εξέδωσε ομόλογα 2 δισεκ. δολαρίων
Το ποσό των 2 δισεκ. δολαρίων άντλησε από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Uber Technologies, μέσω της έκδοσης ομολόγων-«σκουπιδιών» (junk), δηλαδή εκτός επενδυτικής κλίμακας με βάση τους οίκους αξιολόγησης.
Ενδεικτικά, τα ομόλογα της αμερικανικής εταιρείας αξιολογούνται με «Β-» από την S&P Global Ratings και «Β3» από τη Moody’s Investors Service.
Πρόκειται για την πρώτη έκδοση junk ομολόγου από την Uber, επισημαίνεται.
Μέρος του ποσού, 1,5 δισεκ. δολάρια, αντλήθηκε (8ετούς διάρκειας) με απόδοση 8%, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκατ. δολάρια (5ετούς διάρκειας) με 7,5%.
Όπως μετέδωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η αξία της Uber στην επικείμενη αρχική δημόσια προσφορά (initial public offering, IPO) του 2019, εκτιμάται στα 120 δισεκ. δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν οι τράπεζες.
Συγκεκριμένα, η πρόταση κατατέθηκε από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley.
Το ποσό είναι υψηλότερο από τη συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των General Motors, Ford Motor και Fiat Chrysler Automobiles, επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται πως η Uber ανακοίνωσε ζημίες ύψους 891 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Uber, επίδοση βελτιωμένη σε σύγκριση με τις απώλειες ύψους 1,1 δισεκ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017 και 312 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Σε όρους EBITDA, οι ζημίες ανέρχονται σε 614 εκατ. δολάρια, έναντι 773 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο συνολικός όγκος των κρατήσεων ανήλθε σε 12 δισεκ. δολάρια.
Επισημαίνεται πως η αμερικανική εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ετήσια κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης