Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το M230 είναι πιθανώς ένα από τα απόλυτα όπλα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας

tags :
Το M230 είναι πιθανώς ένα από τα απόλυτα  όπλα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας
Τοποθετημένο στα ελικόπτερα Apache, το πυροβόλο M230 έχει παράσχει κρίσιμη υποστήριξη στα στρατεύματα των ΗΠΑ σε σχεδόν κάθε πολεμική σύρραξη
Το M230 είναι πιθανώς ένα από τα απόλυτα  όπλα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Τοποθετημένο στα ελικόπτερα Apache, το πυροβόλο M230 έχει παράσχει κρίσιμη υποστήριξη στα στρατεύματα των ΗΠΑ σε σχεδόν κάθε πολεμική σύρραξη.
Αλλά τώρα που ο στρατός των ΗΠΑ σκέφτεται τρόπους για να ενισχύσει τη δύναμη πυρός των οχημάτων εδάφους, το M230 προσελκύει και πάλι την προσοχή ως μια ελαφριά λύση για προσθήκη σε ένα όχημα εδάφους.
Αλλά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο ρόλο του εδάφους;
 Πώς συγκρίνεται με τα μεγαλύτερα κανόνια Bushmaster 30mm;
Το M230 από την αρχή του σχεδιάστηκε για χρήση σε έναν εναέριο ρόλο.
Για παράδειγμα, χρησιμοποιεί τους γύρους 30x113 που είχαν σχεδιαστεί αρχικά για πυροβόλα DEFA και ADEN για μαχητικά αεροσκάφη.
Επιπλέον, χρησιμοποιεί επίσης μια τροφοδοσία χωρίς σύνδεση, καθώς θεωρείται ότι είναι τοποθετημένη με τρόπο που θα είναι πάντοτε εφικτός (π.χ., επάνω στο κύτος ενός ελικοπτέρου).
Τα πυρομαχικά του είναι αξιοσημείωτα καθώς έχει σχετικά χαμηλή ταχύτητα ρύγχους σε σύγκριση με άλλα πυροβόλα.
Για να συγκρίνουμε, η ταχύτητα του ρύγχους των 30x113mm το M230 είναι περίπου 810 m/s.
Συγκριτικά, το φυσίγγιο 30x173mm που χρησιμοποιείται στο περιστροφικό κανόνι GAU-8 του A-10 και το Bushmaster II 30 mm έχει ταχύτητα στομίου 1020 m / s (για ένα καυσαερίο υψηλής εκρηκτικότητας, οι σφαίρες διάτρησης ενεργούν ακόμα πιο γρήγορα).
Ως εκ τούτου, το M230 βασίζεται σε ένα υψηλό εκρηκτικό, διπλής χρήσης (HEDP) γύρο με ένα μικρό φορτίο φόρτισης στη μύτη του για να ξεπεράσει τη θωράκιση.
Σε ρόλο εδάφους, το HEDP θα ήταν πιθανόν αποτελεσματικός ενάντια σε πεζικό και ελαφρά μη οπλισμένα οχήματα, όπως απεδείχθη στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Παρόλο που αυτό είναι πιθανότατα αρκετά καλό για τα περισσότερα οχήματα πεζοπορίας (IFV) και θωρακισμένους μεταφορείς προσωπικού (APCs) της τρέχουσας γενιάς, θα αποτύγχανε να εκτελέσει ενάντια στα βαριά IFV.
Το M230LF, η παραλλαγή του M230 για γείωση, διαθέτει ένα ελαφρώς μακρύτερη κάνη για βελτιωμένη ταχύτητα.
Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο M230 έχει οφέλη.
Τα μικρότερα στρογγυλά και ελαφριά χαρακτηριστικά του μεμονωμένου γύρου (όπως σχεδιάστηκε για τα ελικόπτερα) σημαίνουν ότι μπορούν να μεταφερθούν και το επιπλέον βάρος του συστήματος όπλων ελαχιστοποιείται.
Η κύρια πλατφόρμα στην οποία σχεδιάζεται η συναρμολόγηση του M230LF είναι η νέα σειρά των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων του στρατού: το MATV και το JLTV. Η τοποθέτηση ενός M230 LF σε αυτές τις πλατφόρμες θα αποδειχθεί σημαντική αναβάθμιση από τα υπάρχοντα συστήματα CROWS, τα οποία τοποθετούν μόνο ένα πολυβόλο 50.
Το σύστημα δεν θα έχει τα προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα (όπως γύρους αερισμού και πραγματικούς γύρους διάτρησης) που βρίσκονται στο Bushmaster II των 30mm που σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στο Stryker. Ωστόσο, ο πυργίσκος είναι πολύ ελαφρύτερος και αντιπροσωπεύει ένα ενδιαφέρον μεσαίο έδαφος μεταξύ ενός πλήρους συστήματος κανόνι 30 χιλιοστών και ελαφρύτερου βαρέου πολυβόλου και αυτόματων συστημάτων εκτόξευσης βομβών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης