Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Folli - Follie μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης; - Τι υποστηρίζει ο ορκωτός ελεγκτής Βαρθαλίτης

tags :
Η Folli - Follie μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης; - Τι υποστηρίζει ο ορκωτός ελεγκτής Βαρθαλίτης
Η υπογραφή του Γιώργου Βαρθαλίτη και της ECOVIS - Τι θα συμβεί
«Γυρίζει την πλάτη» στην διοίκηση της FFG, ο Γιώργος Βαρθαλίτης, ο ορκωτός λογιστής της εταιρείας ECOVIS, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη των εξελίξεων καθώς είχε υπογράψει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του 2017 και από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο,  τις ανακάλεσε.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιβάλλον του Γιώργου Βαρθαλίτη διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στις αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις.
Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η διοίκηση πρέπει να αναζητήσει άλλον ορκωτό λογιστή.
Ο κ. Γιώργος  Βαρθαλίτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι έτοιμος να αντικρούσει ακόμη και το επιχείρημα ότι παραμένει η ECOVIS ως η εταιρεία που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας καθώς είναι η εταιρεία  που έχει την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετοχών.
Με βάση τη νομοθεσία μόνο η γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να διορίσει μία ελεγκτική εταιρεία και νέο ορκωτό λογιστή.
Το μήνυμα το έχει πάρει η διοίκηση της FFG η οποία δίνει …μάχη για την αναζήτηση ορκωτή λογιστή που μέχρι σήμερα   δεν φαίνεται εφικτό.
Εταιρείες που δέχθηκαν  πρόταση να αναλάβουν αυτόν το δύσκολο ρόλο αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση διότι η FFG είναι στο μάτι του κυκλώνα και αποφεύγουν να συνδέσουν το όνομα τους με την πολύκροτη υπόθεση της FFG.  
Πόσο σημαντική είναι η υπογραφή του ορκωτή λογιστή Γιώργου Βαρθαλίτη και γενικότερα η υπογραφή στις αναμορφωμένες  οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας;  
Πρόκειται  για  ζήτημα … ζωής  και θανάτου για τον όμιλο Folli – Follie καθώς  η υπογραφή είναι αναγκαία αφού καθορίζει το επόμενο  πιθανό βήμα που είναι η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106β που οδηγεί στην εξυγίανση της εταιρείας.
Χωρίς την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων του 2017 δεν μπορεί να κατατεθεί αίτηση εξυγίανσης και η ένταξή της στο άρθρο 106β.
Το πιο πιθανό σενάριο έχοντας ως δεδομένο ότι μετά τις 12 Νοεμβρίου αίρεται η προστασία της Folli – Follie από τους πιστωτές και από την επόμενη ημέρα θα διατυπώνονται διεκδικήσεις από επενδυτές που έχασαν χρήματα από τις ενέργειες της διοίκησης με τα πλασματικά οικονομικά στοιχεία.
Η εταιρεία Folli – Follie δεν μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης αφού δεν υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις  του 2017 και ο «ξαφνικός θάνατος» είναι προ των πυλών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης