Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mitchell (Υφ. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία καλή συμφωνία

tags :
Mitchell (Υφ. ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία καλή συμφωνία
Την εκτίμηση ότι η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη στρατηγική των ΗΠΑ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο τόνισε σε εκδήλωση του Atlantic Council Αμερικάνος υφυπουργός Εξωτερικών Wess Mitchell
Ως μία καλή συμφωνία χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Wess Mitchel σε εκδήλωση του Atlantic Council.
«Το γεγονός ότι κάποιοι τόσο στην Αθήνα όσο και στα Σκόπια πιστεύουν ότι έκαναν μια κακή συμφωνία, αποδεικνύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έστειλε ένα ακόμη μήνυμα προς τα Σκόπια, υπογραμμίζοντας «στηρίζουμε κατεύθυνση που επέλεξε η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση Σκοπίων η οποία μετά από σκληρή δουλειά κατέληξε σε μια πιθανή συμφωνία με επίσης δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση».
Αναφερόμενος στην Κύπρο υποστήριξε ότι  διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη στρατηγική των ΗΠΑ στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, αναφέροντας ότι θα επισκεφτεί στην Κύπρο την 1η Νοεμβρίου, όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία των γεωτρήσεων.
Παράλληλα ο κ. Mitchell τόνισε πως θέλουν να πάρουν μέρος στο διάλογο μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τους υδρογονάνθρακες.
Επίσης εκτίμησε ότι «αν οι διαφωνίες που έχουμε με τους ευρωπαίους σε θέματα όπως το Ιράν, ο αγωγός Nord Stream 2 και οι οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο ΝΑΤΟ επιλυθούν, η συμμαχία μας θα γίνει ισχυρότερη και αυτό θα είναι προς όφελος όλων».  


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης