Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Fake news τα περί βίζας στους Βρετανούς επισκέπτες – Αναμένουμε τις προτάσεις May για το Brexit

Macron: Fake news τα περί βίζας στους Βρετανούς επισκέπτες – Αναμένουμε τις προτάσεις May για το Brexit
Ψευδείς ειδήσεις τα περί βίζας στους Βρετανούς επισκέπτες, ξεκαθαρίζει ο Emmanuel Macron 
Το υποθετικό σενάριο ότι η Γαλλία θα επιβάλει την υποχρέωση έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (visa) στους Βρετανούς επισκέπτες στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι «fake news, όπως θα έλεγαν κάποιοι άλλοι ηγέτες», διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος Emmanuel Macron, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη πρόοδος στο θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θέλω να καθησυχάσω όλον τον κόσμο για την επόμενη μέρα.
Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό», επεσήμανε, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων.
«Το να λάβουμε όλα τα μέτρα στην περίπτωση απουσίας μιας συμφωνία αποτελεί ευθύνη μας, προκειμένου» να συνεχιστεί «η κανονικότητα στη ζωή» όλων χωρίς επιπτώσεις «στις πτήσεις, στη ναυσιπλοΐα, στις μετακινήσεις και στις επιχειρήσεις, όμως με νέους κανονισμούς».
«Δεν είναι καλό να λέμε ότι χωρίς συμφωνία θα έλθει η καταστροφή.
Θέλω μια συμφωνία, όμως δεν θα ευνοούσα μια κακή συμφωνία. Και στην περίπτωση μη συμφωνίας, η ευθύνη μας θα είναι στο να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας δεν θα επηρεαστούν πάρα πολύ».
Παράλληλα, σημείωσε πως επαφίεται πλέον στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May να παρουσιάσει νέες προτάσεις για το Brexit, τις οποίες θα μπορεί να υπερασπιστεί σε πολιτικό επίπεδο στη χώρα της.
«Η διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για το Brexit έχει εξελιχθεί σε εσωτερικό πολιτικό θέμα για τη Βρετανία και έχει παύσει πλέον να αποτελεί τεχνικό ζήτημα.
Πλέον, είναι πασιφανές ότι επαφίεται στη Βρετανίδα πρωθυπουργό και το επιτελείο της να παρουσιάσουν μια λύση βασισμένη στον αναγκαίο πολιτικό συμβιβασμό από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης