Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξετάζεται (;) η πώληση στην Fosun του 20% - 25% της Folli Follie - Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η θυγατρική στις ΗΠΑ Links of London

tags :
Εξετάζεται (;) η πώληση στην Fosun του 20% - 25% της Folli Follie - Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η θυγατρική στις ΗΠΑ Links of London
Η Folli Follie εξετάζει να πωλήσει το 20% - 25% των μέτοχων της σε νέο στρατηγικό επενδυτή, με πιθανότερο αγοραστή την κινεζική Fosun
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της Folli Follie καθώς μετά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πώληση μετοχικού ποσοστού από τον Δ. Κουτσολιούτσο (τις οποίες όμως δεν επιβεβαιώνει η εισηγμένη), η Folli Follie με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Links of London υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών.
H αίτηση υποβλήθηκε ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).
Οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Σταδιακή αποεπένδυση από Δ. Κουτσολιούτσο στην Folli Follie;

«Τρέχουν» οι εξελίξεις στην Folli Follie, με τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις για το μέλλον της να είναι πολλές, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα.
Η πληροφορία ότι
ο Δ. Κουτσολιούτσος εξετάζει να πωλήσει στη Fosun το 20% - 25% των μέτοχων του στη Folli Follie (σε σύνολο 39%) δεν επιβεβαιώνονται από την εισηγμένη, ωστόσο διαβουλεύσεις υπάρχουν, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει υπάρξει συμφωνία για οποιοδήποτε ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε γράψει το bankingnews τη Δευτέρα (15/10) η Folli Follie εξετάζει να πωλήσει το 20% - 25% των μέτοχων της σε νέο στρατηγικό επενδυτή και όπως φαίνεται η Fosun, η οποία είναι μέτοχος της Folli Follie, σχεδιάζει να αυξήσει το στρατηγικό της στο 35% με 40%.
Εφόσον τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις η Fosun θα αποκτήσει το 35% με 40% της Folli Follie και θα καταστεί ο βασικός στρατηγικός μέτοχος της εταιρίας.    

Τί ανέφερε το bankingnews τη Δευτέρα 15/10/2018 - 00:16


Μπορεί η έρευνα της δικαιοσύνης να είναι διεξοδική και ταχύτατη, ωστόσο φαίνεται ότι τις προσεχείς 10 ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στο μέτωπο της Folli Follie.
Με βάση ορισμένες πηγές φαίνεται ότι έχει εμφανιστεί επενδυτής που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει το 20% με 25% της Folli Follie.
Πρακτικά θα αποχωρήσει ο πατέρας Κουτσολούτσιος οριστικά από την εταιρία.
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Κουτσολούτσιου ελέγχει το 39% της Folli Follie, η Fosun περίπου το 15% και η Fidelity 8,9%.
Το βασικό ερώτημα είναι ο νέος επενδυτής τι όρους έχει θέσει καθώς από ότι αναφέρουν οι πληροφορίες δεν θα είναι μια απλή διαδικασία να εμφανιστεί απλά ένας επενδυτής να αποκτήσει το 20% με 25% στην Folli Follie η οποία εμφάνιζε παραποιημένα λογιστικά βιβλία και ισολογισμούς.
Με βάση ενδείξεις ο επενδυτής που έχει βρεθεί έχει ξεκινήσει και γύρω επαφών με τους ομολογιούχους αλλά δεν είναι σαφές σε ποια φάση βρίσκεται η όλη διαδικασία γιατί τα προτεινόμενα haircut σχεδόν στο 50% δεν είναι αποδεκτά από τους ομολογιούχους.
Σημειώνεται όμως ότι η μέση τιμή των 2 ομολογιακών είναι 10 μονάδες βάσης εμφανίζουν απόδοση 550%, διαπραγματεύονται 90% χαμηλότερα της ονομαστικής αξίας.
Όπως τονίζουν ορισμένες πηγές μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα πρέπει να έχει κλείσει η συμφωνία καθώς σε αντίθεση περίπτωση όσο χρονοτριβεί τόσο θα μειώνεται η πιθανότητα για deal με τον στρατηγικό επενδυτή.
Η Folli Follie αποτελεί το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο με όρους δικαιοσύνης.
Ο νέος επενδυτής εφόσον τελικώς υπάρξει συμφωνία θα συμμετάσχει σε μια νέα FF Group που υπολογίζεται ότι θα είναι σχεδόν 50% μικρότερη από την παλαιά εταιρία.
 
Αίτηση πτώχευσης από Links of London στις ΗΠΑ

Προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών υπέβαλε η θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ, Links of London.
H αίτηση υποβλήθηκε ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).
Οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ.
 
Η ανακοίνωση της Folli Follie

Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (εφεξής «FF Group») ανακοινώνει σήμερα (18/10) ότι η θυγατρική της στις ΗΠΑ, Links of London, Inc., υπέβαλε προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του Πτωχευτικού Κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου του Delaware στις ΗΠΑ (United States Bankruptcy Court for the District of Delaware).
Οι διεθνείς δραστηριότητες της Links of London συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από την ως άνω αίτηση πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Η Links of London, Inc. κατέθεσε αίτηση προστασίας του άρθρου 7 λόγω σημαντικών και διαρκών ετήσιων οικονομικών ζημιών.
Η FF Group, στηρίζει την ως άνω απόφαση στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναδιάρθρωσής της, με γνώμονα την ανάπτυξη και προς όφελος των γενικότερων δραστηριοτήτων της.
Η Links of London, Inc. τηρεί τις δεσμεύσεις της αναφορικά με την διασφάλιση της ευημερίας των μέχρι σήμερα εργαζομένων της και έχει προχωρήσει στην καταβολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντί τους.
H FF Group θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το καταναλωτικό κοινό των brands του, μέσω των e-shop www.linksoflondon.com και www.follifollie.com.
Παρά το γεγονός ότι η Links of London, Inc. υπόκειται σε διαδικασία πτώχευσης, η θυγατρική του Ομίλου στον Καναδά θα συνεχίσει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της.
Η FF Group θα ήθελε να τονίσει την εκτίμησή της για την εργατικότητα και την αφοσίωση των υπαλλήλων της στην Αμερική, των συνεργατών και των προμηθευτών της και εκφράζει την ειλικρινή συμπαράστασή της για τις συνέπειες της συγκεκριμένης εξέλιξης. Συνολικά πρόκειται να κλείσουν 6 σημεία πώλησης και 9 shop in shop.
Η Links of London, Inc. θα συνεργαστεί με τον Διαχειριστή Πτώχευσης (bankruptcy Trustee) καθ' όλη την διαδικασία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα αυτής.
Η Links of London, Inc. συνεργάζεται σε συμβουλευτικό επίπεδο με τον Joseph Barry της δικηγορικής εταιρείας Young Conaway Stargatt & Taylor, LLP.
Οι πρώην εργαζόμενοι, προμηθευτές και συνεργάτες μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπαγωγή της Links of London, Inc. στο άρθρο 7 μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης αλληλογραφίας contact@ffgroup.com.
Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014, αναφορικά με την υποχρέωση του εκδότη για την δημοσιοποίηση των προνομιακών πληροφοριών που τον αφορούν.

Η Folli - Follie μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης; - Τι υποστηρίζει ο ορκωτός ελεγκτής Βαρθαλίτης

«Γυρίζει την πλάτη» στην διοίκηση της FFG, ο Γιώργος Βαρθαλίτης, ο ορκωτός λογιστής της εταιρείας ECOVIS, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη των εξελίξεων καθώς είχε υπογράψει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του 2017 και από την στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο,  τις ανακάλεσε.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το περιβάλλον του Γιώργου Βαρθαλίτη διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του στις αναθεωρημένες οικονομικές καταστάσεις.
Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι η διοίκηση πρέπει να αναζητήσει άλλον ορκωτό λογιστή.
Ο κ. Γιώργος  Βαρθαλίτης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι έτοιμος να αντικρούσει ακόμη και το επιχείρημα ότι παραμένει η ECOVIS ως η εταιρεία που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας καθώς είναι η εταιρεία  που έχει την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετοχών.
Με βάση τη νομοθεσία μόνο η γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να διορίσει μία ελεγκτική εταιρεία και νέο ορκωτό λογιστή.
Το μήνυμα το έχει πάρει η διοίκηση της FFG η οποία δίνει …μάχη για την αναζήτηση ορκωτή λογιστή που μέχρι σήμερα   δεν φαίνεται εφικτό.
Εταιρείες που δέχθηκαν  πρόταση να αναλάβουν αυτόν το δύσκολο ρόλο αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση διότι η FFG είναι στο μάτι του κυκλώνα και αποφεύγουν να συνδέσουν το όνομα τους με την πολύκροτη υπόθεση της FFG.  
Πόσο σημαντική είναι η υπογραφή του ορκωτή λογιστή Γιώργου Βαρθαλίτη και γενικότερα η υπογραφή στις αναμορφωμένες  οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας;  
Πρόκειται  για  ζήτημα … ζωής  και θανάτου για τον όμιλο Folli – Follie καθώς  η υπογραφή είναι αναγκαία αφού καθορίζει το επόμενο  πιθανό βήμα που είναι η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 106β που οδηγεί στην εξυγίανση της εταιρείας.
Χωρίς την υποβολή των οικονομικών καταστάσεων του 2017 δεν μπορεί να κατατεθεί αίτηση εξυγίανσης και η ένταξή της στο άρθρο 106β.
Το πιο πιθανό σενάριο έχοντας ως δεδομένο ότι μετά τις 12 Νοεμβρίου αίρεται η προστασία της Folli – Follie από τους πιστωτές και από την επόμενη ημέρα θα διατυπώνονται διεκδικήσεις από επενδυτές που έχασαν χρήματα από τις ενέργειες της διοίκησης με τα πλασματικά οικονομικά στοιχεία.
Η εταιρεία Folli – Follie δεν μπορεί να ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης αφού δεν υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις  του 2017 και ο «ξαφνικός θάνατος» είναι προ των πυλών.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης