Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο εκρηκτικός Κοτζιάς προκαλεί νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση - Να δώσουν στην δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης μου

Ο εκρηκτικός Κοτζιάς προκαλεί νέους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση - Να δώσουν στην δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης μου
Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» αναφέρει με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.
Σε αχαρτογράφητα νερά μοιάζει να «πλέει» η κυβέρνηση μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών που οδήγησαν στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Ναι μεν με μια πρώτη ανάγνωση του θυελλώδους υπουργικού συμβουλίου αλλά και όσων ακολούθησαν κατέγραψε την υπεροχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά και το γεγονός ότι η σχέση Τσίπρα - Καμμένου παραμένει άρρηκτα δεμένη αφετέρου δε, η κυβέρνηση δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς ενώ αμηχανία επικρατεί και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Νίκος Κοτζιάς «πέταξε το γάντι» στην κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», μία ημέρα μετά την παραίτησή του.
Απάντησε ευθέως στον Δημήτρη Τζανακόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου.
Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» αναφέρει με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.
Και κατέληξε λέγοντας«και να λένε ότι είναι ακατανόητη είναι ακατανόητο».

Ο κ.Κοτζιάς που είναι γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, υπεραμύνθηκε της παραίτησής του την οποία χαρακτήρισε ως έντιμο μέτρο  ενώ υπογράμμισε ότι «πραγματικά «προκαλεί» απορία όλος αυτός ο οχετός που έχει ξεχυθεί σε εμένα προσωπικά αλλά και σε βάρος της ευθύνης που έχει ο Έλληνας πολιτικός να παραιτείται όταν έχει διαφορετικές γνώμες».
Τα πυρά του έστρεψε εμέσως και στον Πάνο Καμμένο ξεκαθαρίζοντας ότι «η εξωτερική πολιτική γίνεται από τον πρωθυπουργό καταρχάς και το υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Άμυνας τηρεί αμυντικά την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής».
Μάλιστα προειδοποίησε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων να έρθει νόμος στη Βουλή για τη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων και να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απόρρητων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.
Εμφανίστηκε ενοχλημένος για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας μάλιστα, «δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα».
Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών έδωσε μια πρώτη γεύση για το στίγμα των προθέσεων του ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του την ερχόμενη Δευτέρα στο Ηράκλειο της Τρίτης καθώς οι πολιτικοί του φίλοι στην Κρήτη ήδη προϊδεάζουν για ομιλία που θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Στο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός ενώ κρατούν στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις του Νίκου Κοτζιά.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δέχεται τις πιέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία επιμένει να ζητά απαντήσεις για τα μυστικά κονδύλια.
«Θα πει κάτι γι' αυτό ή δεν έχει την άδεια του συνεταίρου του;», λένε χαρακτηριστικά στη ΝΔ.
Εν τω μεταξύ, το αφήγημα της κυβέρνησης που ήθελε την ολοκλήρωση της θητείας της ή έστω την παραμονή της μέχρι το Μάιο φαντάζει πλέον μετέωρο καθώς οι καταιγιστικές εξελίξεις που διαδέχονται η μία την άλλη καθημερινά αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται με το ένα βλέμμα στραμμένο στη γειτονική χώρα καθώς τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο εκεί σε ότι αφορά την πορεία της συμφωνίας των Πρεσπών και με το άλλο βλέμμα εστιασμένο στο εσωτερικό των συγκυβερνώντων κομμάτων που όλα συγκλίνουν ότι οι αναταράξεις που δέχονται είναι συνεχόμενες κι ενίοτε απρόβλεπτες.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης