Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου: Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές – 168 έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής – Θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Δούρου: Οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές – 168 έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής – Θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ
Πολύπλευρο και ουσιώδες το έργο που έχει κάνει σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε η Ρένα Δούρου
Την θέση ότι οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές διατύπωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αναφερόμενη στην φωτιά στο Μάτι, τονίζοντας παράλληλα ότι γίνονται 168 έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ και ερωτηθείσα για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, η κα.Δούρου υποστήριξε ότι ήταν η μόνη εκείνο το βράδυ που υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουν χαθεί τόσες ζωές»..
Σε ερώτηση για το εάν σε εκείνη τη σύσκεψη είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι εάν «ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρυφτεί θα έμενε στο Μόσταρ», αναφέροντας ότι «οι νεκροί δεν κρύβονται» και ότι «δεν είχαν γνώση για τα θύματα»
Η κα.Δούρου επανέλαβε ότι οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την πυροσβεστική,  αναφέροντας ότι αυτό «έγινε στην Εύβοια και στην Κέρκυρα» και συνδράμουν στην οργανωμένη απομάκρυνση την οποία κάνουν οι δήμοι».
Σε ό,τι αφορά τη Μάνδρα, η  κα.Δούρου επισήμανε ότι μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν κενά δεκαετιών «για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από το 1995».
«Απεναντίας, στην περίπτωση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου που εξασφαλίζει την πρόσβαση των κατοίκων της Καλλιθέας του Ταύρου και του Μοσχάτου στη θάλασσα, στον Φαληρικό όρμο με μοναδικό αρμόδιο φορέα την Περιφέρεια, οι διαδικασίες απλοποιούνται και επιταχύνονται» είπε η κα.Δούρου, κάνοντας λόγο για 168 έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.
«Όλα αυτά τα έργα, τροχοδρομήθηκαν με εντολή μου στις 22/10/2014.
Πριν δεν υπήρχε κάποια σχετική εντολή γιατί απλά τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και αγιασμούς» τόνισε η περιφερειάρχης, η οποία ωστόσο εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί θωρακισμένη μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από «αδράνεια δεκαετιών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής»
«Η ομάδα μας που αποτελείται από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, δίνει διμέτωπο αγώνα: για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τα αντιπλημμυρικά, τα κοινωνικά έργα και παράλληλα την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης εξουσίας» τόνισε η κα.Δούρου.
Επιπλέον, η Περιφερειάρχης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εκλογικό σώμα θα αποτιμήσει θετικά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση ήταν η μόνη, από το 2012 έως το 2018, που έδωσε μάχη με τους διαπραγματευτές, αντί να γράφει σημειώματα σε χαρτοπετσέτες» ενώ θετικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της δικής της πορείας έναντι των «καταστρεπτικών πολιτικών» των αντιπάλων της στη μάχη για την επανεκλογή της στην Περιφέρεια.
Η  κα.Δούρου εξέφρασε την πίστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όπως και η ίδια τις αυτοδιοικητικές για την Περιφέρεια, γιατί όπως είπε αυτή την φορά δεν θα είναι μόνη αλλά μαζί όλοι όσοι αναγνωρίζουν το πολύπλευρο και ουσιώδες έργο που έχει προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης