Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη – Akinci στις 26/10 υπό το βλέμμα του ΟΗΕ

Κυπριακό: Συνάντηση Αναστασιάδη – Akinci στις 26/10 υπό το βλέμμα του ΟΗΕ
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί υπό την ειδική αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Elizabeth Spehar
Στις 26 Οκτωβρίου και με την παρουσία της ειδικής αντιπροσώπου του γ.γ. του ΟΗΕ, Elizabeth Spehar θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Mustafa Akinci.
Σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρεται ότι «η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Elizabeth Spehar θα φιλοξενήσει συνάντηση του Ελληνοκύπριου ηγέτη κ. Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, κ. Mustafa Akinci στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Εθνη περιοχή στις 26 Οκτωβρίου στις 10.00».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα και θα περιλαμβάνει τετ α τετ των δυο ηγετών αλλά και κοινή συνάντησή τους με την Spehar.
Η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έρχεται σε μια στιγμή που η Τουρκία δεσμεύει τεράστιες περιοχές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο για έρευνες για κοιτάσματα υδρογανανθράκων και που οι δύο πλευρές θα προσπαθήσουν να δώσουν απαντήσεις στο ενδεχόμενο μιας ομοσπονδιακής λύσης.
Σημειώνεται πως Αναστασιάδης και Akinci θα ανακοινώσουν επίσης τις τελικές ημερομηνίες για τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας - Απλικίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης