Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,5% και τα 79,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,5% και τα 79,70 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,64% στα 69,09 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη σημείωσε σήμερα Παρασκευή (19/10) το πετρέλαιο, μετά τη σημαντική διόρωση των προηγούμενων συνεδριάσεων, κυρίως λόγω της σημαντικής ανόδου στα αποθέματα μαύρου χρυσού των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύθηκε 0,5% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,64% στα 69,09 δολ. ανά βαρέλι.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, με την άνοδο να απιδεικνύεται τριπλάσια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Η εβδομαδιαία έκθεση για την κατάσταση του πετρελαίου της ΕΙΑ προκάλεσε σοκ, στελνοντας την αγορά πετρελαίου χαμηλότερα», σχολιάσει στο Reuters ο Stephen Innes της Oanda.
Ωστόσο, οι επερχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν εξακολουθούν να προβληματίζουν την ενεργειακή αγορά, διατηρώντας την τιμή του πετρελαίου σε υψηλά επίπεδα.


Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, οι κυρώσεις θα μπορούσα να μειώσουν τις εξαγωγές της Τεχεράνης κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ παράλληλα επικρατεί προβληματισμός αναφορικά με το αν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μπορούν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί στην αγορά».

ΗΠΑ: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης

Νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (19/10/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά τέσσερις την τρέχουσα εβδομάδα, στις 873.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών, που περιλαμβάνει και εκείνες της εξόρυξης φυσικού αερίου, αυξήθηκε επίσης κατά τέσσερις, στις 1.067.

Bostic (Fed Ατλάντας): Η υπόθεση Khashoggi θα μπορούσε να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά πετρελαίου

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) παρακολουθούν την υπόθεση του Σαουδάραβου δημοσιογράφου Jamal Khashoggi και την πιθανότητα να διαταράξουν τις αγορές πετρελαίου ενδεχόμενες κυρώσεις κατά της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε σήμερα (19/10/2018) ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic.
Ερωτηθείς για τους κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, ο Bostic αναφέρθηκε στους γεωπολιτικούς κινδύνους γενικά, στις συνομιλίες για το Brexit, «στην κατάσταση της Σαουδικής Αραβίας και στο εάν αυτό που συνέβη με τον δημοσιογράφο θα οδηγήσει σε κυρώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις αγορές πετρελαίου».
«Δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί», αλλά παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε ο Bostic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης