Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί των ιδιωτών παρόχων για υψηλές τιμές στην τελευταία δημοπρασία ΝΟΜΕ

tags :
ΔΕΗ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί των ιδιωτών παρόχων για υψηλές τιμές στην τελευταία δημοπρασία ΝΟΜΕ
Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι ανταγωνιστές της μπορούν να πωλούν 20% φθηνότερα από τη ΔΕΗ το ρεύμα που απέκτησαν μέσω της προχθεσινής δημοπρασίας ΝΟΜΕ
Κάθε άλλο παρά ζημιογόνο, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι υποστηρίζουν, είναι το αποτέλεσμα της προχθεσινής δημοπρασίας ΝΟΜΕ για τους εναλλακτικούς παρόχους σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η οποία μάλιστα εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την άποψη που έχουν διατυπώσει στελέχη της ΡΑΕ περί μικρών περιθωρίων κέρδους από τις εταιρίες – ανταγωνιστές της στην προμήθεια ρεύματος.
Ειδικότερα, κύκλοι της επιχείρησης αναφέρουν πως η τιμή που τελικά προέκυψε, είναι περίπου 20 ευρώ ανά MWH ή 23% χαμηλότερη από την οριακή (χονδρική) τιμή του Συστήματος και επομένως οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στην κατανάλωση την αποκτηθείσα ηλεκτρική ενέργεια τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι η ΔΕΗ.
Μάλιστα, υπογραμμίζουν το γεγονός πως οι εναλλακτικοί πάροχοι επιλέγουν ουσιαστικά να προμηθεύουν με ρεύμα μόνο τα κερδοφόρα τμήματα της αγοράς και βέβαια ούτε τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε τους αγρότες, ούτε τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως κάνει η ΔΕΗ, η οποία δεν αποφεύγει καμία κατηγορία καταναλωτών.
Εκ των λόγων αυτών, η ΔΕΗ θεωρεί πως δεν έχουν καμία απολύτως βάση οι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων.
Επιπλέον, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η τοποθέτηση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, μέσω αρμοδίου στελέχους της, για πολύ μικρό περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών παρόχων της τάξεως του 1,5  ευρώ ανά MWH.
Και αναρωτιούνται αν με αυτή τη θέση της, η ΡΑ υπονοεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση των τιμολογίων, ζητώντας από την Αρχή να διατυπώσει τη θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης