ΔΕΗ: Η ΡΑΕ να πάρει θέση για την ανάγκη αύξησης των τιμολογίων ρεύματος

ΔΕΗ: Η ΡΑΕ να πάρει θέση για την ανάγκη αύξησης των τιμολογίων ρεύματος
Πέραν αυτών προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η τοποθέτηση της ΡΑΕ, αναφέρουν κύκλοι της ΔΕΗ
Μετά από τη σκληρή κριτική που ασκήθηκε για την τιμή των «ΝΟΜΕ», η ΔΕΗ ζητά από τη ΡΑΕ να διατυπώσει τη θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές, σχετικά με την ανάγκη μεγάλης αύξησης των τιμολογίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η τιμή που τελικά προέκυψε στις δημοπρασίες των ΝΟΜΕ, είναι περίπου 20€ / MWH, ή 23% χαμηλότερη από την οριακή (χονδρική) τιμή του Συστήματος. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι έχουν δυνατότητα να διαθέτουν στην κατανάλωση την Η/Ε τουλάχιστον 20% φθηνότερα από ότι η ΔΕΗ.
"Ας προστεθεί ότι οι πάροχοι αυτοί επιλέγουν μόνο τα κερδοφόρα τμήματα της αγοράς και βέβαια ούτε τη μεγάλη βιομηχανία, ούτε τους αγρότες, ούτε τους ευάλωτους καταναλωτές στηρίζουν, όπως κάνει η ΔΕΗ, η οποία δεν αποφεύγει καμία κατηγορία καταναλωτών.
Κατά συνέπεια οι διαμαρτυρίες που διαρρέονται και το κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τη δήθεν υψηλή τιμή των προθεσμιακών προϊόντων δεν έχουν καμία απολύτως βάση.
Πέραν αυτών προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η τοποθέτηση της ΡΑΕ, στο πλαίσιο της φετινής Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, μέσω αρμοδίου στελέχους της, για πολύ μικρό περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών παρόχων (1,5 €/MWH)!!!
Υπονοεί άραγε η ΡΑΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη αύξηση των τιμολογίων;
Είναι αναγκαίο ως Υπεύθυνη Αρχή να διατυπώσει τη θέση της υπεύθυνα και δημόσια, χωρίς περιστροφές", καταλήγει η ΔΕΗ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS