Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Κατά 1,6% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

tags :
Κίνα: Κατά 1,6% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ τρίμηνο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν η τριμηνιαία άνοδος του κινεζικού ΑΕΠ να διαμορφωθεί στο 1,8%
Το ασθενέσθερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2009 σημείωσε η κινεζική οικονομία για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/10) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι 1,8% προηγουμένως, ενώ σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,5% όντας κατώτερο σε σύγκριση με το 6,6% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Η οικονομία της Κίνας ήρθε αντιμέτωπη με αρκετά ζητήματα το τρίτο τρίμηνο του 2018, με το κυριότερο εξ' ευτών να είναι οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος.
Ωστόσο, ομάδα οικονομολόγων έγραψαν στη JPMorgan ότι οι δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές θα παρέχουν μεγαλύτερη στήριξη στην ανάπτυξη, βοηθώντας στην αύξηση του ΑΕΠ»
Σύμφωνα με την Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο της τάξεως του +5,8% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο 2018, έναντι ανόδου +6,1% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο +6%.
Σε ότι αφορά τις λιανικές πωλήσεις της χώρας, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του +9,2%, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν αύξηση κατά +9%.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +9,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης