Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτυχία ανάκαμψης στη Wall, οριακές μεταβολές για τους δείκτες - Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

tags :
Αποτυχία ανάκαμψης στη Wall, οριακές μεταβολές για τους δείκτες - Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street επικεντρώθηκε στα εταιρικά αποτελέσματα - Οριακές μεταβολές για τους δείκτες
(upd) Οριακές μεταβολές σημείωσαν σήμερα (19/10/2018) οι δείκτες της Wall Street, δείχνοντας ότι δεν μπορούν να ανακάμψουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα.
Οι αμερικανικοί δείκτες βρέθηκαν χθες εκ νέου υπό πίεση, στον απόηχο των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που έδειξαν ότι επίκεινται περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 25.444,34 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,04% στις 2.767,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,48% χαμηλότερα, στις 7.449,03 μονάδες.
Η μετοχή της Procter & Gamble σημείωσε άλμα άνω του 8%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης της, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα ομορφιάς και οικιακού καθαρισμού.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 3,20 δισ. δολ., ή 1,22 δολ. ανά μετοχή, στο πρώτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από 2,85 δισ. δολ., ή 1,06 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 1,12 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,09 δολ. ανά μετοχή.
Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά στα 16,69 δισ. δολ., από 16,65 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 16,46 δισ. δολ.
Χθες, οι American Express, PayPal και Skechers ανακοίνωσαν όλες κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, με τις μετοχές τους να «απαντούν» σήμερα με ισχυρά κέρδη 3,6%, 7,8% και 13,3% αντίστοιχα.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά ικανοποιητικά, με το 83% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει ήδη αποτελέσματα να έχουν εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.




Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 1,7 μονάδων βάσης, στο 3,19%.



Εν τω μεταξύ, απογοητευτικά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική οικονομία, με τις μεταπωλήσεις κατοικιών να καταγράφουν τον Σεπτέμβριο του 2018 τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, καθώς η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, παρά την ευρωστία της ευρύτερης αμερικανικής εταιρείας.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,4% στον εποχικά προσαρμοσμένο ρυθμό των 5,15 εκατ. μονάδων, καταγράφοντας πτώση για έκτο συνεχόμενο μήνα, ενω οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση στα 5,30 εκατ., έναντι των 5,34 εκατ. που είχαν αναφερθεί αρχικά.
Την ίδια ώρα, η μέση τιμή κατοικίας αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 4,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, στα 258.100 δολ.

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν, εν τω μεταξύ, τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.
Οι ιταλικές αγορές μετοχών και ομολόγων δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής που απέστειλε η Κομισιόν στην ιταλική κυβέρνηση, στην οποία γίνεται λόγος για μια άνευ προηγουμένου απόκλιση του προϋπολογισμού 2019 από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ωστόσο, οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, άρχισαν να στέλνουν μηνύματα ότι η διαφωνία μπορεί να ξεπεραστεί μέσω διαλόγου και ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση παρέμβαση στην οικονομική πολιτική της Ρώμης.
«Η ΕΕ δεν θα παρέμβει στις οικονομικές πολιτικές της Ιταλίας.
Καταλαβαίνουμε τις προτεραιότητες της ιταλικής κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομία», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων του με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Giuseppe Conte, ο οποίος με τη σειρά του επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει ο προϋπολογισμός της Ιταλίας».
Η απόδοση του 10ετούς «απάντησε» με βουτιά στο 3,57%, ενώ νωρίτερα είχε «εκτοξευθεί» στο υψηλό 4,5 ετών του 3,78%.


Βελτίωση καταγράφηκε και στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να κλείνει με οριακή πτώση 0,04% στις 19.080,16 μονάδες, ενώ νωρίτερα κατέγραφε απώλειες έως και 1,6%.
Νευρικότητα κυριάρχησε και στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να εμφανίζουν εναλλαγές προσήμων.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,12% χαμηλότερα, στις 361,24 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX σημείωσε πτώση 0,31% κι έκλεισε στις 11.553,83 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 7.049,80 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,63% χαμηλότερα, στις 5.084,66 μονάδες.

www.bankiingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης