Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλικός Τύπος: Η κυβέρνηση αγνοεί τον πραγματικό κίνδυνο που είναι η κρίση στις τράπεζες

Ιταλικός Τύπος: Η κυβέρνηση αγνοεί τον πραγματικό κίνδυνο που είναι η κρίση στις τράπεζες
«Η Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται, ο προϋπολογισμός έγινε κομμάτια», γράφει η La Repubblica
H κυβέρνηση Conte δεν δείχνει να κατανοεί τον κίνδυνο για την οικονομία και τις τράπεζες από τη σύγκρουση με τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο.
Οι ιταλικές εφημερίδες αναλύουν τη νέα σύγκρουση Ρώμης - Βρυξελλών, μετά την επιστολή την οποία παρέδωσε χθες βράδυ ο Ευρωπαίος επίτροπος Moscovici στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Tria, στην οποία γίνεται λόγος για άνευ προηγουμένου παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον προϋπολογισμό του 2019.
«Η Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται, ο προϋπολογισμός έγινε κομμάτια», γράφει η La Repubblica.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση της κατάστασης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στάση του πρωθυπουργού, Giuseppe Conte, στις διεθνείς συναντήσεις του».
«Δείχνει να μην κατανοεί τι ακριβώς διακυβεύεται», προσθέτει η εφημερίδα.
Στην πραγματικότητα, προσθέτει, τόσο ο Luigi Di Maio των Πέντε Αστέρων, όσο και ο Matteo Salvini της Λέγκα, αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο: να βρεθεί, η Ιταλία, αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας των τραπεζών, όπως συνέβη το 2011.
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa όμως, ο Ιταλός πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κάνει «βήμα πίσω» και να παραιτηθεί, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί.
Αλλά η Corriere della Sera, αναφέρει ότι η Λέγκα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, «τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαίου, διότι το κόμμα του Σαλβίνι θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης