Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MUFG: Θα ενταθούν οι πιέσεις στο ευρώ, αν συνεχιστεί η άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων

MUFG: Θα ενταθούν οι πιέσεις στο ευρώ, αν συνεχιστεί η άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων
Το ευρώ υποχωρεί σε χαμηλά δύο μηνών, την ώρα που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται πάνω από το 3,7%
Οι πιέσεις στο ευρώ θα ενταθούν εφόσον συνεχιστεί η άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, προειδοποιούν οι αναλυτές της MUFG.
Το ευρώ υποχωρεί στα 1,144 δολ., σε χαμηλά δύο μηνών, την ώρα που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας ενισχύεται πάνω από το 3,7%.
«Αν οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων κινηθούν σημαντικά υψηλότερα, οι συσχετίσεις (ομολόγων άλλων χωρών) μπορεί επίσης να ενισχυθούν και αυτό θα ασκήσει περαιτέρω καθοδική πίεση στο ευρώ», τόνισαν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.
Οι επενδυτές έχουν λάβει υπόψη και το ενδεχόμενο η διαμάχη μεταξύ της Ιταλίας και της ΕΕ να αναγκάσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να είναι πιο επιφυλακτική στην άρση της νομισματικής στήριξης που προσφέρει.
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν, μετά την επιστολή της Κομισιόν η οποία κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου» παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει διορία να υποβάλλει τις αναθεωρημένες προτάσεις της πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης