Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ προκαλούν αναταραχή στις αγορές - Παραμένουμε σε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον

Κίνα: Οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ προκαλούν αναταραχή στις αγορές - Παραμένουμε σε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
Η πλευρά της Κίνας τόνισε ότι δίνει μεγάλη σημασία στις χρηματιστηριακές αγορές
Τη θέση ότι οι εμπορικές διαφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλούν αναταραχή στις χρηματιστηριακές αγορές της δεύτερης, διατύπωσε σήμερα (19/10) ο βασικός διαπραγματευτής του Πεκίνου, Liu He, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κινεζική κυβέρνηση παραμένει «σε επαφή» με την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, ο εμπορικός διαπραγματευτής και αντιπρόεδρος της Κίνας αναγνώρισε τον αντίκτυπο του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου στις εγχώριες χρηματιστηριακές αγορές, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίδρασης προήλθε κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Κίνα δίνει μεγάλη σημασία στο χρηματιστήριο, καθώς και ότι οι προσδοκίες για την προώθηση μεταρρυθμίσεων παραμένουν ισχυρές.
«Το οικονομικό σύστημα είναι σταθερό σε γενικές γραμμές και οι ψυχολογικοί παράγοντας είναι μεγαλύτεροι από τους πραγματικούς», ανεφερε ο κ. Liu, όπως μετέδοσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται μετά τα σχόλια του διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου είναι «μη συνεργάσιμη» και ότι οι κινέζοι εκπρόσωποι είναι «άδικοί και παράνομοι έμποροι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης