Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Η συμφωνία για το Brexit έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, ωστόσο η Ιρλανδία θα μπορούσε να την εκτροχιάσει

Barnier: Η συμφωνία για το Brexit έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, ωστόσο η Ιρλανδία θα μπορούσε να την εκτροχιάσει
Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί κατά το 90%, δήλωσε ο Michel Barnier, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να μην επιτευχθεί συμφωνία
Η συμφωνία για το Brexit έχει επιτευχθεί κατά το 90%, δήλωσε σήμερα (19/10/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη πιθανότητα να μην επιτευχθεί συμφωνία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαφωνίας όσον αφορά το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.
«Το 90% της συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι έχει συμφωνηθεί με τη Βρετανία», δήλωσε ο Barnier στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό «France Inter».
«Είμαι πεπεισμένος ότι μια συμφωνία είναι απαραίτητη, δεν είμαι ακόμα βέβαιος ότι θα έχουμε μία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Χθες Πέμπτη (18/10), η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, και άλλοι ηγέτες της ΕΕ εξέφρασαν εκ νέου την πεποίθηση ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit, αν και ακόμη οι δύο πλευρές εξακολουθούν να διαφωνούν όσον αφορά τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί το μόνο χερσαίο σύνορό τους, ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
Η May δήλωσε εξάλλου χθες ότι θα μπορούσε να εξετάσει μια παράταση της λεγόμενης μεταβατικής περιόδου «για κάποιους μήνες» μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης