Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» τα ομόλογα - Εκροές 17,4 δισ. τον Αύγουστο 2018

tags :
Ιταλία: Οι επενδυτές «ξεφορτώνονται» τα ομόλογα - Εκροές 17,4 δισ. τον Αύγουστο 2018
Πρόκειται για μια ραγδαία επιδείνωση, η οποία αντανακλά την απροθυμία των ξένων funds να επενδύσουν σε ιταλικά ομόλογα
Σε εξέλιξη είναι η φυγή ξένων κεφαλαίων από την Ιταλία, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η τάση θα συνεχιστεί εν μέσω οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας, τον Αύγουστο του 2018 οι εκροές ξένων κεφαλαίων ανήλθαν σε 17,8 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για μια ραγδαία επιδείνωση, η οποία αντανακλά την απροθυμία των ξένων funds να επενδύσουν σε ιταλικά ομόλογα, εν μέσω της αβεβαιότητας για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, όπως σχολιάζει η οικονομική ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Μετά το sell off του Ιουλίου, τα ξένα funds επέστρεψαν στην ιταλική αγορά ομολόγων, αυξάνοντας την έκθεσή τους κατά 8,7 δισ.
Ωστόσο επρόκειτο για μια κίνηση τακτικής, όπως κατέδειξαν οι ισχυρές πωλήσεις του Αυγούστου.
«Μπορούμε να φανταστούμε ότι η τάση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, αν κρίνουμε από την πορεία του ιταλικού spread», σχολιάζει η Il Sole.
Και προειδοποιεί ότι η ραγδαία μείωση των κρατικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκια των ξένων επενδυτών, αποτελεί «καμπανάκι» για μια χώρα με υψηλό δημόσιο χρέος, όπως η Ιταλία, η οποία πρέπει ετησίως να αναχρηματοδοτεί τίτλους ύψους 400 δισ. ευρώ στις αγορές.
Παράλληλα η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ιταλικής οικονομίας έφθασε στο 0,1% στο γ' τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης