Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Αναγκαία η λύση για την Ιρλανδία, ακόμη και εάν επεκταθεί η μεταβατική περίοδος του Brexit

Varadkar: Αναγκαία η λύση για την Ιρλανδία, ακόμη και εάν επεκταθεί η μεταβατική περίοδος του Brexit
Είμαι ανοικτός στην ιδέα μιας μεγαλύτερης μεταβατικής περιόδου για το Brexit, αλλά αυτό δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την Ιρλανδία, δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar
Μια ενδεχόμενη παράταση της μεταβατικής περιόδου του Brexit δεν θα μειώσει την ανάγκη της Ιρλανδίας για μια λύση που θα αποτρέψει τη δημιουργία «σκληρών» συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα (19/10/2018) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar.
Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι υπόκειται στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να αποφασίσει αν θα πρέπει να αψηφήσει τη διαφωνία των συμμάχων της Ενωτικών Βορειοϊρλανδών και να συμφωνήσει με την πρόταση «backstop» της ΕΕ, που θα μπορούσε δυνητικά να δημιουργήσει εμπόδια στο εμπόριο μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Βρετανίας.
Όπως τόνισε, ωστόσο, ο Varadkar, χωρίς μια δικλείδα ασφαλείας για την Ιρλανδία, οποιαδήποτε συμφωνία απόσυρσης μπορεί να μην επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός αναγνώρισε, πάντως, ότι η May αντιμετωπίζει μια δύσκολη πολιτική κατάσταση στη χώρα της.
Σχετικά με το θέμα της διεύρυνσης της μεταβατικής περιόδου, ο Varadkar δήλωσε:
«Είμαι ανοικτός στην ιδέα μιας παράτασης ή μιας μεγαλύτερης μεταβατικής περιόδου, αλλά αυτό δεν αποτελεί εναλλακτική λύση σε ένα νομικά δεσμευτικό “backstop” για την Ιρλανδία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης