Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall Street στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Παραμένουν ανησυχίες για τα ομόλογα

tags :
Άνοδος στη Wall Street στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων - Παραμένουν ανησυχίες για τα ομόλογα
Άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες
Με άνοδο άνοιξαν σήμερα (19/10/2018) οι δείκτες της Wall Street, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα.
Οι αμερικανικοί δείκτες βρέθηκαν χθες εκ νέου υπό πίεση, στον απόηχο των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που έδειξαν ότι επίκεινται περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 25.494 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,4% στις 2.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% υψηλότερα, στις 7.184 μονάδες.


Η μετοχή της Procter & Gamble άνοιξε με άλμα άνω του 6%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης της, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα ομορφιάς και οικιακού καθαρισμού.
Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη 3,20 δισ. δολ., ή 1,22 δολ. ανά μετοχή, στο πρώτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από 2,85 δισ. δολ., ή 1,06 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Εξαιρουμένων εκτάκτων στοιχείων, η εταιρεία κέρδισε 1,12 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 1,09 δολ. ανά μετοχή.
Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν οριακά στα 16,69 δισ. δολ., από 16,65 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 16,46 δισ. δολ.
Χθες, οι American Express, PayPal και Skechers ανακοίνωσαν όλες κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, με τις μετοχές τους να «απαντούν» σήμερα με ισχυρά κέρδη 4%, 10% και 18,9% αντίστοιχα.
Η τρέχουσα περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά ικανοποιητικά, με το 83% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν αναφέρει ήδη αποτελέσματα να έχουν εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Οι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,3%, καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τις αυξανόμενες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς των ΗΠΑ σημειώνει άνοδο 3 μονάδων βάσης, στο 3,21%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης