Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Unibios: Προχωρά σε ΑΜΚ ύψους 3,75 εκατ. ευρώ - Προχωρά σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

tags :
Unibios: Προχωρά σε ΑΜΚ ύψους 3,75 εκατ. ευρώ - Προχωρά σε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
Τί αποφάσισε η ΓΣ της Unibios
Οι μέτοχοι της εταιρίας Unibios Συμμετοχών  κατά την Β' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την 19.10.2018 και ώρα 14:00 στα γραφεία της εταιρείας με συμμετοχή 17 μετόχων που εκπροσωπούσαν το 49,5% του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισαν τα εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Απόφαση για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Οι νέες μετοχές  θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους της εταιρείας κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος.
Απόφαση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μερικής κάλυψης της Αύξησης Κεφαλαίου σύμφωνα με το άρθρο 13Α του ΚΝ2190/1920 και το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018.
Απόφαση ώστε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών μέσα σε διάστημα ενός έτους  σε ένα χρόνο από την έκδοση σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 13 του ΚΝ 2190/1920 και την παράγραφο 2 του άρθρου 25 του Ν 4548/2018. Επίσης απόφαση ότι επιτρέπεται η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών να είναι μεγάλυτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά τον χρόνο αποκοπής του δικαιώματος. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας για κάθε θέμα.
Ο Πρόεδρος, αφού πρώτα διαβάζει την σχετική έκθεση του ΔΣ που έχει συνταχθεί σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 3016/2002 και το άρθρου 4.1.3.13.1 και 2 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ζητά από την συνέλευση να εγκρίνουν όσα προτείνονται εκεί.
Επίσης οι Βασικοί Μέτοχοι που μετέχουν στη Διοίκηση της εταιρείας κύριοι Αντώνιος Σβορώνος και Ορφέας Μαυρίκιος δήλωσαν και οι δυο ότι προτίθενται να διακρατήσουν το ποσοστό τους μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, και  για χρονικό διάστημα  έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Ειδικότερα αποφασίζεταιι:

(1) Η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 3.750.555,60 ευρώ με την έκδοση 12.501.852 νέων μετοχών άυλων ονομαστικών και μετά ψήφου που θα διατεθούν στους υφισταμένους κατά την ημερομηνία αποκοπής μετόχους με αναλογία 4 νέες μετοχές για κάθε μια παλαιά που κατέχουν και με την καταβολή της προβλεπόμενης τιμής διάθεσης ανά μετοχή.
(2) Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει αυτό για τιμή διάθεσης (έκδοσης) σε μεταγενέστερο στάδιο οπότε και θα αποσταλεί άμεσα η σχετική ενημέρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η εξουσιοδότηση αυτή προς το Διοικητικό Συμβούλιο για να καθορίσει την τιμή της ΑΜΚ ισχύει για ένα έτος από σήμερα που αποφασίζεται η ΑΜΚ δηλαδή μέχρι την 19-10-2019. (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6 του άρθρου 13 του Ν 2190/1920)
(3) Επιτρέπεται η τιμή διάθεσης (έκδοσης)  την οποία θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.
(4) Οι μέτοχοι που ασκούν πλήρως τα δικαιώματα συμμετοχής θα δικαιούνται να προεγγραφούν για να αναλάβουν αδιάθετες μετοχές με βάση τους όρους και την διαδικασία που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.
Αν παρά ταύτα και μετά την ικανοποίηση των προεγγραφών υπάρξουν ακόμα αδιάθετες μετοχές αυτές θα διατεθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την κρίση του.
(5) Η κάλυψη θα γίνει με την καταβολή μετρητών ή τον συμψηφισμό απαιτήσεων ή προκαταβολών που έχουν ήδη καταβληθεί στον όμιλο ή που θα καταβληθούν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την κάλυψη της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.  Επιτρέπεται η μερική κάλυψη της παρούσης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με βάση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του ΚΝ2190/1920 (και στο άρθρο 28 του νόμου 4548/2018).
(6) Κατά τα λοιπά εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει και να αποφασίσει για οποιοδήποτε θέμα που είναι σχετικό με την παρούσα ΑΜΚ καθώς και για την σύνταξη του ενημερωτικού δελτίου και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την προσφορά των μετοχών και την εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση.
Επίσης προτείνει την τροποποίηση του καταστατικού ώστε να εναρμονισθεί το περί κεφαλαίου άρθρο με αυτή την απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση αποδέχεται την πρόταση του Προέδρου με πλειοψηφία σε ποσοστό 100%).

ΘΕΜΑ 2ο: Απόφαση για την αγορά ιδίων μετοχών με βάση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 του ΚΝ 2190/1920 και στο άρθρο 49 του νόμου 4548/2018.

Επί του 2ου θέματος ο Πρόεδρος πρότεινε να ληφθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση για την έγκριση της αγοράς ιδίων μετοχών από το χρηματιστήριο. Το ποσό των ιδίων μετοχών που θα αγοραστούν να μην υπερβαίνει το 10% των μετοχών της εταιρίας. Η περίοδος για την οποία ισχύει η έγκριση να είναι περίοδος 24 μηνών αρχομένη από της σήμερον. Η κατώτατη τιμή αγοράς να είναι 0,01 ευρώ και η ανώτατη τιμή αγοράς να είναι 1,38 ευρώ.  Η Γενική Συνέλευση αποδέχεται την πρόταση αποφασίζει με πλειοψηφία σε ποσοστό (100%).

ΘΕΜΑ 3ο:Απόφαση για Εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου
                                                                        
Επί του 3ου θέματος ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι τελικά δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους είχε συζητηθεί η προσθήκη και άλλων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στην συνέχεια η Γενική Συνέλευση αποδέχεται και εγκρίνει με πλειοψηφία σε ποσοστό    (100%) την πρόταση του Προέδρου να μην γίνει αλλαγή ΔΣ.

ΘΕΜΑ 4ο: Διάφορες Ανακοινώσεις και Ενημέρωση των Μετόχων

Έγιναν οι προβλεπόμενες ανακοινώσεις προς την γενική Συνέλευση και ακολούθησε συζήτηση με τους μετόχους.  
Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος ανακοίνωσε την αντικατάσταση του Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργίου Μπέκου από τον παριστάμενο Κυριάκο Παπαθανασίου, η Συνέλευση ενημερώθηκε και ενέκρινε την αλλαγή ομόφωνα.

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Η εταιρία Unibios Συμμετοχών ΑΕ ανακοινώνει ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της  19-10-2018 αποφασίσθηκε πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών  σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/1920 σε συνδυασμό με  το άρθρο 19 της οδηγίας 77/91/ΕΟΚ με τους παρακάτω όρους:
(1) Μέγιστη ποσότητα αγοράς: Σύμφωνα με το άρθρο 19 της οδηγίας 77/91/ΕΟΚ η συνολική ποσότητα των μετοχών που θα αποκτήσει η εταιρία μαζί με αυτές που κατέχει ήδη δεν θα ξεπερνά το 10% των δικαιωμάτων ψήφου ή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η ποσότητα αυτή σήμερα αντιστοιχεί σε  292.025 μετοχές.
(2) Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε εικοσιτέσσερις  μήνες από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με το άρθρο 16 του ΚΝ 2190/1920.
(3) Η μέγιστη τιμή αγοράς ορίζεται ίση € 1,38 και η ελάχιστη τιμή αγοράς στο € 0,01.
Η εταιρεία θα δύναται να χρησιμοποιήσει τις ίδιες μετοχές που θα αποκτήσει σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 στο σύνολό τους ή μέρος τους για διάθεση στο προσωπικό εν γένει ή/και για την ικανοποίηση δικαιωμάτων προαίρεσης απόκτησης μετοχών στα πλαίσια των υφιστάμενων προγραμμάτων δικαιωμάτων προαίρεσης ή και για την μείωση του κεφαλαίου της. Η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις μετοχές για οποιαδήποτε άλλη νόμιμη αιτία συμπεριλαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση την αγορά μετοχών άλλης εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης