Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Θέμα ημερών η υποβάθμιση της Ιταλίας από τους οίκους αξιολόγησης

tags :
Standard Chartered: Θέμα ημερών η υποβάθμιση της Ιταλίας από τους οίκους αξιολόγησης
Ο οίκος Standard & Poor's θα δημοσιοποιήσει την έκθεσή του για την Ιταλία στις 26/10, ενώ ο οίκος Moody's μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2018
Την άποψη ότι η Ιταλία θα υποβαθμιστεί τουλάχιστον από δύο οίκους αξιολόγησης, υποστηρίζει, μιλώντας στο CNBC, ο John Davies κορυφαίος αναλυτής της Standard Chartered.
Μάλιστα εκτιμά ότι η υποβάθμιση θα είναι τέτοια ώστε η ιταλική οικονομία θα αξιολογείται μόλις μία βαθμίδα πάνω από την κατηγορία «σκουπίδι» («junk»).
Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Standard & Poor’s θα δημοσιοποιήσει την αξιολόγησή του για την ιταλική οικονομία στις 26 Οκτωβρίου 2018, ενώ ο οίκος Moody’s έχει ανακοινώσει ότι και αυτός θα δημοσιοποιήσει νέα εκτίμηση και αξιολόγηση για την ιταλική οικονομία έως τα τέλη Οκτωβρίου 2018.
«Θεωρώ ότι θα υπάρξει υποβάθμιση της αξιολόγησης κατά μία βαθμίδα, δηλαδή η Ιταλία θα βρεθεί μόλις μία βαθμίδα πάνω από το «junk».
Αυτή η κίνηση θα είναι αρκετή ώστε να προκαλέσει sell off σε ιταλικά assets.
Η μόνη περίπτωση να «ησυχάσουν» οι αγορές είναι η Ιταλία να υποκύψει στις πιέσεις των Βρυξελλών.
Οι αγορές, βέβαια, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την Ιταλία, καθώς η κυβέρνησή της είναι απρόβλεπτη, ενώ εάν υποβαθμιστεί η ΕΚΤ θα πρέπει να την αποβάλλει από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», εκτιμά ο Davies.
Ανάλογες απόψεις εκφράζει και η UBS, η οποία, επίσης, αναμένει ότι θα υπάρξει υποβάθμιση κατά μία βαθμίδα υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας, τόσο από τον οίκο Standard & Poor’s όσο και από τον Moody’s.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης