Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: 306 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας

tags :
Κομισιόν: 306 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας
Η EE ενέκρινε τη χρηματοδότηση ύψους 306 εκατ. από το ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (E65)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα (19/10) τη χρηματοδότηση ύψους 306 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (E65), θεωρώντας ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι συμβατή προς του κανόνες για την ελεύθερη αγορά, θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί μέρος του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου, και, συγχρόνως, να περιοριστούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού.
Η επίτροπος αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε τα εξής: «Η κατασκευή του νότιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας θα βελτιώσει τις μεταφορικές συνδέσεις για τους Έλληνες πολίτες στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τους στόχους της πολιτικής μεταφορών της ΕΕ και την ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Με τη σημερινή μας απόφαση, η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να στηρίξει την κατασκευή αυτού του σημαντικού νέου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης