Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πιθανές 2 - 3 επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο 2019

Kaplan (Fed): Πιθανές 2 - 3 επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο 2019
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προβεί σε δύο με τρεις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο του 2019, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Την εκτίμηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα μπορούσε να προβεί σε δύο με τρεις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων μέχρι τον Ιούνιο του 2019, εξέφρασε σήμερα (19/10/2018) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
Όπως διευκρίνισε, δύο με τρεις επιπλέον αυξήσεις θα έφερναν τη Fed σε ένα ουδέτερο επίπεδο νομισματικής πολιτικής.
Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι δεν είναι σίγουρος για την ανάγκη επιπλέον αυξήσεων των επιτοκίων σε επίπεδα πάνω από τα ουδέτερα, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την παραγωγικότητα.
Σύμφωνα με τον Kaplan, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων αμερικανικών ομολόγων είναι σύμφωνες με τις τρέχουσες προβλέψεις της Fed, ενώ των μακροπρόθεσμων ομολόγων αντικατοπτρίζουν την παγκόσμια ρευστότητα, καθώς και τον σκεπτικισμό σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας εμφανίστηκε επιφυλακτικός για μια περαιτέρω αύξηση των μισθών στις ΗΠΑ από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ τόνισε ότι δεν ανησυχεί τόσο για μια νέα οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης