Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το κραχ στις αγορές ξεκίνησε - Οι τέσσερις ενδείξεις bear market, εκροές από τις μετοχές

BofA: Το κραχ στις αγορές ξεκίνησε - Οι τέσσερις ενδείξεις bear market, εκροές από τις μετοχές
Οι υψηλές εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές θα πρέπει να αποτελέσουν «καμπανάκι» για τους επενδυτές, τονίζει η Bank of America Merrill Lynch
Οι διεθνείς αγορές μόλις άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι είναι έτοιμες να εισέλθουν σε bear market, όπως τονίζει ο Michael Harnett, επικεφαλής επενδύσεων στην Bank of America Merrill Lynch.
Απτή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι, βάσει στοιχείων της BofA, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας υπήρξαν εκροές κεφαλαίων 15,8 δισ. δολαρίων από μετοχές και 8,1 δισ. δολαρίων από ομόλογα.
Οι μεγαλύτερες εκροές σημειώθηκαν στις αμερικανικές μετοχές (14,8 δισ.), σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια (15,5 δισ.) και σε ευρωπαϊκές μετοχές (4,8 δισ.).

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/fins%20techs%20lower.jpg?itok=OLJ8SEiW

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι θεσμικοί επενδυτές στράφηκαν στην ασφάλεια των μετρητών, ενώ ταυτόχρονα αρκετοί εξ αυτών προτίμησαν να αποχωρήσουν από κρατικά ομόλογα μακροχρόνιας ωρίμανσης και να στραφούν σε έντοκα γραμμάτια, κυρίως των ΗΠΑ.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/BofA%20bills.jpg?itok=6mt0segu

Αυτό που πραγματικά αποδεικνύουν τα στοιχεία, σημειώνει ο Harnett, είναι ότι οι αγορές εμφανίζουν τέσσερις ανωμαλίες που υποδεικνύουν ότι η bear market βρίσκεται προ των πυλών.
Πρόκειται για τις ακόλουθες:

1. Η διάθεση ανάληψης ρίσκου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.
2. Η Κίνα ακολουθεί πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, αλλά από αυτήν δεν φαίνεται να επωφελούνται οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, το γουάν ή ο δείκτης Shanghai Composite.
3. Παρά το δημοσιονομικό πακέτο 1,5 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης παραμένουν στάσιμε από την αρχή του 2018, ενώ οι κυκλικές μετοχές στις ΗΠΑ έχουν βυθιστεί.
4. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπερνά το 3% αλλά οι μετοχές αμερικανικών τραπεζών δεν αντιδρούν με θετικό τρόπο.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/buybacks%20technicals.jpg?itok=t5vxIzcG

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές είναι οι διαθέσεις της Fed.
Τι μπορεί να είναι αυτό που θα σηματοδοτήσει τη διάθεση της Fed να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων;
Κατά τον Harnett οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν τα spreads στις πιστώσεις, τα οποία εάν ξεπεράσουν συγκεκριμένα τεχνικά επίπεδα στήριξης, μπορεί να οδηγήσουν τη Fed στο να παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/CLO%20spreads.jpg?itok=hszufjxU

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης