Πολιτική

Κοτζιάς: Ευχαριστώ το φίλο μου Zaev και τους 80 βουλευτές - Τσίπρας: Το κύρος της χώρας αναβαθμίστηκε διεθνώς

tags :
Κοτζιάς: Ευχαριστώ το φίλο μου Zaev και τους 80 βουλευτές - Τσίπρας: Το κύρος της χώρας αναβαθμίστηκε διεθνώς
Κάναμε ένα σοβαρό βήμα ελπίδας και είμαι στη θέση να πω ότι φεύγω από το υπουργείο ευτυχής
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών από τον Νίκο Κοτζιά στον Αλέξη Τσίπρα.
Και οι δύο άνδρες εμφανώς συγκινημένοι, έπλεξαν το εγκώμιο ο ένας του άλλου κάνοντας λόγο για «αποχώρηση του υπουργού Εξωτερικών μια ημέρα χαράς».
«Κάναμε ένα σοβαρό βήμα ελπίδας και είμαι στη θέση να πω ότι φεύγω από το υπουργείο ευτυχής», τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό των Σκοπίων , τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και τους 80 βουλευτές που ψήφισαν την πρόταση για Συνταγματική Αναθεώρηση..
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την «τιμή και την ευκαιρία να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής».
«Στην προσπάθειά μας να λύσουμε τα προβλήματα, μεγαλώνουμε. Και ηλικιακά και σε σκέψη. Και χάρη στις συζητήσεις, στις οδηγίες, στην προτροπή από τον πρωθυπουργό τα αντιμετώπισα» είπε και υπογράμμισε: «Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο, ξεπέρασε την ανυποληψία. Σήμερα μας ακούν και ζητούν τη γνώμη μας».
Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, σημείωσε «κάναμε δημοκρατική εξωτ. πολιτική, με νηφαλιότητα, σοβαρότητα, συγκροτώντας συμμαχίες», ενώ υπογράμμισε ότι μεταξύ άλλων η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει την ατζέντα στο Κυπριακό.
Αναφερόμενος στις καταγγελίες και τις αιχμές των τελευταίων ημερών για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως «κάποιοι που κάνουν τους αδιάφθορους σήμερα ξεχνούν τις υποθέσεις, που παραπέμψαμε στον εισαγγελέα» και αναφέρθηκε στο νόμο του ΥΠΕΞ που βάζει τάξη στα αδιαφάνεια των κονδυλίων αυτών λέγοντας ότι «πλέον ελέγχονται από ειδική επιτροπή και πηγαίνουν προς έγκριση στη Βουλή».
Χαρακτήρισε «αθλιότητες» και ένδειξη απουσίας σοβαρότητας τα όσα λέγοντας τις τελευταίες ημέρες και τόνισε πως «πλήττουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό»
«Η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς σοβαρότητα και ευθύνη» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης