Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές πριν φτάσει στη Βουλή

Μητσοτάκης:  Η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές πριν φτάσει στη Βουλή
Η εικόνα της πΓΔΜ δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια
«Ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ είναι να γίνουν εκλογές προτού η συμφωνία κατατεθεί στην Βουλή» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά όπου βρίσκεται.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη συμφωνία επιζήμια για τη χώρα λέγοντας για ακόμη μία φορά ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να την ψηφίσει.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δε θα επικυρώσει την συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες» υποστήριξε.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης με τις εκλογές θα δοθεί η ευκαιρία στις πολίτες να αξιολογήσουν οι ίδιοι τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα για το ονοματολογικό, αλλά και συνολικά το κυβερνητικό έργο.
Σχολίασε επίσης ότι η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία «δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».
Από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος άφησε αιχμές κατά του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά λέγοντας ότι συνολικά οι χειρισμοί του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν επιζήμιοι για τη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,  επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου, την Κεφαλονιά και παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη του νησιού Αγίου Γερασίμου.
Σε δήλωσή του τόνισε ότι επισκέπτεται την Κεφαλονιά «σε μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, ενόψει Περιφερειακών και εθνικών εκλογών» και με την  ευκαιρία αυτή συνοδεύεται από την κυρία Ρόδη Κράτσα, η οποία θα είναι και υποψήφια Περιφερειάρχης που θα απολαμβάνει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις Περιφερειακές εκλογές  το ερχόμενου Μαΐου.
Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κ. Κράτσα είναι ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία, με διεθνή εμβέλεια, καταγόμενη από τα Επτάνησα και θα μπορέσει να δώσει στα όμορφα νησιά των Επτανήσων μια καινούργια εξωστρεφή αναπτυξιακή δυναμική.
« Αυτό ακριβώς το οποίο χρειάζεται αυτός ο τόπος ο οποίος είναι τόσο προικισμένος με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι βρέθηκε στο νησί για να ολοκληρώσει τη δέσμευση την οποία είχε αναλάβει ότι θα επισκεφθεό όλα τα νησιά των  Επτανήσων, « έτσι ώστε και εδώ στα Επτάνησα, να γίνει πράξη η μεγάλη πολιτική αλλαγή και η μονοεδρική της Κεφαλονιάς στις επόμενες εθνικές εκλογές να κερδηθεί και πάλι από  τη Νέα Δημοκρατία».   
Κληθείς να απαντήσει εάν διαπιστώσε κάτι, κατά την περιοδεία του στα Ιόνια νησιά που θα έμπαινε ψηλά στην ατζέντα εάν η ΝΔ γίνει Κυβέρνηση , τόνισε ότι «τα Ιόνια νησιά πρέπει να γίνουν πολύ πιο εξωστρεφή, πρέπει να αξιοποιήσουν τα σημαντικά τους συγκριτικά πλεονεκτήματα, πρέπει να αναδείξουν  τη μοναδικότητα του τουριστικού τους προϊόντος, πρέπει να διευρύνουν την τουριστική τους περίοδο, πρέπει να συνδέσουν το τουριστικό τους προϊόν με τον πολιτισμό ο οποίος είναι  αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ιονίων.
Και πρέπει, βέβαια, ταυτόχρονα, να μπορέσουν να ρυθμίσουν και βασικά ζητήματα υποδομών τα οποία δυστυχώς με ευθύνη πολύ μεγάλη των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, αλλά και της Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης, δεν έχουν ακόμα επιλυθεί».
Σημείωσε ότι στην Κεφαλονιά είδε ένα νησί το οποίο είναι τακτοποιημένο και καθαρό, ενώ αυτή την εικόνα δεν απεκόμησε από την τελευταία του επίσκεψη στην Κέρκυρα.
« Κατά συνέπεια το ποιους θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες ως τοπικούς άρχοντες, σε επίπεδο Δήμων, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας, έχει πολύ μεγάλη σημασία.
 Διότι, πολλά  από τα ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη, αλλά και την ίδια την ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτώνται τελικά απο την ικανότητα των τοπικών αρχόντων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Δήμο Κεφαλλονιάς, απ΄όπου και ανέφερε ότι περνούσε σταθερά μια εβδομάδα στην Κεφαλονιά κάθε Καλοκαίρι, από τα 18 μέχρι τα 30 του, ενώ μίλησε για έναν όμορφο τόπο, ο οποίος έχει τόσα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Κεφαλονιά είναι το νησί το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά των Επτανήσων έμεινε σχετικά πίσω στην κούρσα της ανάπτυξης, προσθέτοντας πως «αυτό κάποτε μπορεί να ήταν μειονέκτημα.
 Σήμερα, όμως, μπορεί να είναι ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, διότι έχει καταφέρει -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- να προστατεύσει το περιβάλλον.
 Και πάνω σε αυτό ακριβώς θα πρέπει το νησί να οικοδομήσει κοιτώντας το μέλλον με εξωστρέφεια και με αισιοδοξία».
Επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να στηρίξει πολιτικά για υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τη Ρόδη Κράτσα, ζητώντας  από όλα τα στελέχη  να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια την οποία θα κάνει η Ρόδη, έτσι ώστε η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων να ξαναέρθει κάτω από την πολιτική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας.
Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχει πολύ υψηλές προσδοκίες και για το πολιτικό αποτέλεσμα  στην Κεφαλονιά, σημειώνοντας ότι « τελευταία φορά που κερδήθηκε η μονοεδρική της Κεφαλονιάς από τη Νέα Δημοκρατία ήταν το 2007.
 Ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε και πάλι.
Και σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι, παλιά έμπειρα στελέχη, νέα στελέχη, να δώσουμε τον αγώνα με ομόνοια, με ευπρέπεια, με πολιτικό πολιτισμό, βάζοντας ως κυρίαρχο στόχο το συμφέρον του Κόμματος.
 Και το συμφέρον του Κόμματος σε αυτήν τη συγκυρία είναι ταυτισμένο με το συμφέρον της χώρας».
«Όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο, τόσο καλύτερα θα είναι για τα Ιόνια, τόσο καλύτερα θα είναι για την Κεφαλονιά», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης