Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση όταν έρθει τον Μάρτιο 2019 στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές Μάιο ή Οκτώβριο 2019

Καμμένος: Θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση όταν έρθει τον Μάρτιο 2019 στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Εκλογές Μάιο ή Οκτώβριο 2019
Το 2019 θα είναι έτος εκλογών οι οποίες θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας είτε τον Μάιο 2019 ανέφερε ο Καμμένος.
Την έξοδό του από την κυβέρνηση προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι.
Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποχωρήσουμε».
Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα έντιμη και ανοιχτή, μία "δημόσια συνεργασία", όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας.
Ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
«Όπως είπε ο Τσίπρας, στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας.
Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική.
Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος.
Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
«Δεν μπορεί να μην μιλήσουμε δημόσια για τις διαδικασίες που γίνονται στα Σκόπια αυτή τη στιγμή για να περάσει η συμφωνία.
Πολλοί «καμμενολόγοι» μιλούν για τα tweet μου.
Εδώ είναι Βαλκάνια να το συνειδητοποιήσουν όλοι, δεν είναι απλή υπόθεση.
Από εδώ ξεκίνησε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και άναψαν πολλές φωτιές», είπε και επανέλαβε:
«Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία.
Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά».
Τέλος τόνισε πως το 2019 θα είναι έτος εκλογών οι οποίες θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε τον Μάιο.

Καμία σύμπλευση με το VMRO

Ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο αντιπολιτευστικό κόμματων Σκοπίων που καταψήφισε τη Συνταγματική Αλλαγή στην ψηφοφορία πέρνοντας ωστόσο σαφής αποστάσης από αυτό.
«Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», έγραψε στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σήμερα (21/10), παραθέτοντας σύνδεσμο για ένα άρθρο που κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανθελληνική» δράση του κόμματος.
Το δημοσίευμα του ιστότοπου Olympia.gr στο οποίο παραπέμπει ο υπουργός Άμυνας αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα χθεσινά γεγονότα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων δεν τιμούν τον Zaev και θα έπρεπε να προβληματίσουν τόσο το ΝΑΤΟ, κυρίως όμως την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς θα διαγράψουμε την εγκληματική δράση του VMRO-DPMNE, ή ότι θα ξεπλύνουμε την συστηματική, ανθελληνική του δράση που κυριολεκτικά μολύνει τις διμερείς μας σχέσεις.
Ειδικά όταν είναι αποδεδειγμένο ότι χρηματοδότης του VMRO είναι το βαθύ τουρκικό κράτος.
Όσο το VMRO κρατούσε τα ηνία της ΠΓΔΜ, η χώρα είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο, με την ανθελληνική προπαγάνδα να έχει φτάσει σε επίπεδα παράνοιας.
Πόσοι γνωρίζουν άραγε ότι το αεροδρόμιο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος» χρηματοδοτήθηκε και ονομάστηκε έτσι επι τουρκικής διοίκησης;
Τα αηδιαστικά αγάλματα της ιστορικής παραχάραξης χρηματοδοτήθηκαν από τουρκικό χρήμα καθώς και όλα τα έργα υποδομής;
Η άθλια προπαγάνδα που μόλυνε τα μυαλά των γειτόνων μας φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζονται ότι οι πρώτοι άνθρωποι στον πλανήτη ήταν οι… σλαβομακεδόνες;
Αλλά και το ίδιο το VMRO όπως και ο Gruevsky ήταν πραγματικά υποχείρια της Τουρκίας με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό μέτωπο βόρεια της Ελλάδας, με προφανή γεωπολιτική σημασία.


Το ρίσκο του Καμμένου και η Συμφωνία των Πρεσπών 

Ο Πάνος Καμμένος ως δεξιός έκανε μια υπέρβαση με το κόμμα του τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ένα αριστερό μόρφωμα που μετεξελίχθηκε σε κόμμα και σταδιακά έγινε αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα αποδεχόμενο πλήρως την πολιτική των μνημονίων.
Μπορεί για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης να κατηγορούν τον Πάνο Καμμένο αλλά στην πράξη διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο ώστε η οικονομία να αλλάξει.
Ούτως ή άλλως είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η πολιτική των μνημονίων ήταν και είναι μονόδρομος.
Ο Καμμένος ανεξαρτήτως εάν είχε πολιτικό καιροσκοπισμό έκανε μια υπέρβαση.
Ήταν βασικό στέλεχος της ΝΔ, προέρχεται από την δεξιά και αποφάσισε να συνεργαστεί σε κυβερνητικό συνασπισμό με ένα αριστερό κόμμα η απόφαση του αυτή δεν ήταν αναντίστοιχη με την στρατηγική της ΝΔ να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.
Ο Καμμένος λοιπόν στρατηγικά πήρε ένα τεράστιο ρίσκο που του βγήκε έως πρότινος.
Οι ΑΝΕΛ θα αποτύχουν να μπουν στην βουλή κυρίως γιατί η κοινωνία κατανόησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έφερε τις αλλαγές που υποσχέθηκε.
Η μεγάλη πρόκληση των ΑΝΕΛ πλησιάζει.
Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Καμμένος εάν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή θα την καταψηφίσει και κατ΄ ουσία θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Όμως μέχρι τώρα ο Καμμένος ούτε μια στο εκατομμύριο δεν έχει δείξει ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να το κάνει.
Όμως δεν θα μπορέσει να κάνει πίσω στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Βραχυπρόθεσμα με την αποπομπή Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ο Καμμένος ο αρχηγός των ΑΝΕΛ εξήλθε ξεκάθαρα νικητής.
Όμως η νίκη θα αποδειχθεί Πύρρειος....
Πολιτικός παράγοντας με μεγάλη εμπειρία και γνώση της κεντροδεξιάς και των ΑΝΕΛ μας παρουσίασε μια προσέγγιση που είναι τουλάχιστον λογική.
«Η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό σωστή ή λάθος θα έρθει στην ελληνική βουλή έως τον Φεβρουάριο του 2019.
Ίσως με κάποιους προσχηματικούς τρόπους θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία μετά από ένα μήνα τον Μάρτιο 2019.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών με τον Καμμένο να αποχωρεί αλλά οι 151 υπάρχουν που θα την ψηφίσουν.
Ο Τσίπρας λόγω της εξέλιξης με τον Καμμένο θα αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές με ορίζοντα τον Μάιο 2019.
Ο Καμμένος παραμένει στην κυβέρνηση μέχρι ότου ορίζεται από το Σύνταγμα και έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα, θα έχει ψηφίσει την συμφωνία για το Μακεδονικό, ο Καμμένος θα έχει φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις του ότι θα την καταψηφίσει και θα αποχωρήσει και οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο 2019.
Χρονικά το σενάριο για εκλογές Μάιο 2019 μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές δένει και έχει συντριπτικές πιθανότητες επιβεβαίωσης.
Βέβαια το ερώτημα είναι ο Καμμένος θα καταφέρει με αυτή την πολιτική του να ξαναμπεί στην βουλή;
Όχι είναι υπερβολικά δύσκολο να ξαναμπεί στην Βουλή και επίσης είναι αδύνατο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακραίος πολιτικός καιροσκοπισμός.
Ο Καμμένος είναι ευφυής και ας τον κατηγορούν ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών.
Όμως αυτό δεν φθάνει για να ξαναμπούν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή»

Τι μας λέει ο έμπειρος πολιτικός;
Ο Καμμένος υποχρεωτικά θα παίξει το ρόλο του "αποστάτη", χωρίς εκπλήξεις και σε προσυννενόηση με τον Τσίπρα.
Όμως το στοίχημα δεν είναι η πτώση της κυβέρνησης, αυτό δεν θα συμβεί αλλά εάν με αυτή την πολιτική ο Καμμένος θα ξαναμπεί στην Βουλή.
Αυτό δεν φαίνεται καθόλου πιθανό, το πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ δεν είναι μακριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης