Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Γιατί η Ευρωζώνη πρέπει να είναι προσεκτική με την Ιταλία - Ο κίνδυνος του Italexit

Forbes: Γιατί η Ευρωζώνη πρέπει να είναι προσεκτική με την Ιταλία - Ο κίνδυνος του Italexit
Η ιταλική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρωζώνη και ένα Italexit θα ήταν καταστροφικό, τονίζει δημοσίευμα του Forbes
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, όπως σημειώνει το Forbes, καθώς πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες οικονομίες της περιοχής, η οποία έχει την ικανότητα να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη συνοχή της ζώνης του ευρώ.
Στο άρθρο του Forbes καταγράφονται όλες οι κόντρες μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και κορυφαίων παραγόντων της Ευρωζώνης, αν και το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει μία προσπάθεια να πέσουν ελαφρώς οι τόνοι.
Παρά ταύτα κάτι τέτοιο μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο από τη στιγμή που η ιταλική κυβέρνηση επιμένει στον στόχο για έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ το 2019, παρά την επιστολή-προειδοποίηση της Κομισιόν αλλά και την πρόσφατη υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s.
«Εάν η ΕΕ θεώρησε ότι το Brexit είναι μία δύσκολη υπόθεση, τότε πρέπει να κατανοήσει πλήρως ότι το ζήτημα της Ιταλίας είναι ακόμη πιο δύσκολο και κυρίως να προσέξει τον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσει», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Άλλωστε οι Ιταλοί – σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Βαρόμετρο της Κομισιόν – δεν φαίνονται και τόσο ευχαριστημένοι με την ΕΕ, καθώς μόλις το 44% θεωρεί ότι η Ιταλία ωφελήθηκε από την είσοδό της στην Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης