Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νεκροί 15 από βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ανήμερα των εκλογών - Παράταση της ψηφοφορίας

Reuters: Νεκροί 15 από βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, ανήμερα των εκλογών - Παράταση της ψηφοφορίας
Οι κάλπες θα έπρεπε να είχαν κλείσει όταν επιτέθηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας, αλλά η ψηφοφορία παρατάθηκε σε πολλά εκλογικά κέντρα
Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην πρωτεύουσα Καμπούλ του Αφγανιστάν σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους, κι ενώ ολοκληρωνόταν η ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές, που επισκιάστηκαν από τις απειλές για επιθέσεις και οργανωτικά προβλήματα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Oι κάλπες θα έπρεπε να είχαν κλείσει τη στιγμή που έγινε η επίθεση βόρεια της Καμπούλ, αλλά η ψηφοφορία παρατάθηκε, επειδή αρκετός κόσμος δεν είχε προλάβει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και υπήρχαν ακόμα ουρές στα εκλογικά κέντρα.
Δέκα πολίτες και πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ο βομβιστής αυτοκτονίας επιχείρησε να μπει σε ένα εκλογικό κέντρο.
Αυτή ήταν και η πιο σοβαρή επίθεση, καθώς σημειώθηκαν και άλλα μικρότερης κλίμακας περιστατικά, τα οποία προκάλεσαν, ωστόσο, δεκάδες θύματα σε όλη τη χώρα.
Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, με τους Ταλιμπάν, πάντως, να ζητούν εδώ και μέρες από τον κόσμο να μποϋκοτάρει μία διαδικασία, που ίδιοι θεωρούν ότι επιβλήθηκε από τη Δύση και να προειδοποιούν για επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα.
Όσον αφορά το αμιγώς εκλογικό κομμάτι, υπάρχουν ανησυχίες για τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα με τον βιομετρικό εξοπλισμό εγγραφής των ψηφοφόρων, με εκλογικά τμήματα που δεν άνοιξαν στην ώρα τους, με χαμένο εκλογικό υλικό και με μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις.
Η Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή που επιβλέπει τη διαδικασία ανακοίνωσε ότι το ωράριο θα επιμηκυνθεί σε μερικά εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν όλοι, ενώ κάποια εξ αυτών δεν άνοιξαν καθόλου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο  επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής δήλωσε ότι η διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί και αύριο, Κυριακή 21/10, σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες, όπου υπήρξαν τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα που εμπόδισαν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης